Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Çiçek: Terörün arkasında 28 tane devlet var

        Aykut AKTAŞ / KIRŞEHİR

        TBMM eski Başkanı ve AK Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili Adayı Cemil Çiçek, AK Parti Kırşehir İl Başkanlığı'nın bir otelde düzenlediği sivil toplum örgütleriyle buluşma toplantısına katıldı. Çiçek burada yaptığı konuşmada, siyasi partilerin kan davası güden kurumlar olmadığını belirterek, cumhuriyet öncesinden itibaren yaşanan siyasi çekişmelerin olumsuz sonuçlar doğurduğunu, bir imparatorluğun kaybedilmesine neden olduğunu vurguladı.

        TERÖR OLAYLARI

        Terör olaylarına değinen Çiçek, Türkiye'nin, belki de cumhuriyet tarihinin en sıkıntılı bir sürecini yaşadığını ifade ederek, "Biz dünyada 17. büyük ülkeyiz. Diyoruz ki, biz 10 ülke arasına gireceğiz. Siz bu kadar işleri kendiniz yaparsanız başkalarının ayağına basarsınız. Bunda hiç tereddüt yok. O bazıları dedikleriniz de boş durmaz. Boş durmadıkları husus terör. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hükumetinin uğraştığı filanca yere bomba koyan üç kişi, falanca yerdeki beş kişi değil. Terörün arkasında 28 tane devlet var. Bunu bir bilelim de birbirimizin yakasına nerede yapışacağız, nerede yapışmayacağız karar verelim. Bu devletlerin bazılarıyla aynı kıbleye yöneliyoruz. Bunu bilerek söylüyorum. Bazılarıyla aynı ittifak içerisindeyiz. 'Dostumuz, müttefikimiz' diyoruz. Tamam o, işin beyaz yalanları söylenir devletler arası ilişkilerde. Söylenir ama bir gerçek de ortada. Türkiye ne zaman sıçrasa, biraz daha yukarılara tırmanmaya çalışsa, biraz daha ekonomik, siyasi ve askeri güç oluverse bulabildikleri en uygun formül terördür" dedi.

        5. PARTİ İDDİALARI

        Program çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çiçek, 5. parti iddialarıyla ilgili soru üzerine şunları söyledi: "Şimdi bunlar seçim zamanı ve belirli kritik günlerde çıkarılan çeşme başı dedikodulardır. Türkiye'de bildiğim kadarıyla 93 tane parti var. Yeni bir parti Türkiye'ye ne getirecek onu bilmem. Ama bunun çok ciddi bir şey olduğunu söylemiyorum. Seçim zamanı belli hassasiyetleri dile getirmek suretiyle acaba buradan bir siyasi sonuç çıkar mı? diye konuşuluyor. Bunlar doğru şeyler değil. Uygunda değil. Bu iddialarda ismi geçenlerden bazıları da yalanladı diye biliyorum. Yeni bir parti kurmak yerine, hepimizin bir partisi var. Katkımız olacaksa, bir şey verebilecekse, ülkeye bir şey katabileceksek, herkes bulunduğu parti içerisinde bu katkısını verirse daha iyi olur. Değilse bu bölünmelerle siyasetten bir yere varma şansımız ve imkanımız olmaz. 93 tane parti var 94.'sü ne getirir buna bakmak lazım. Ben bunların dedikodu olduğunu düşünüyorum. Yalnız zamanlaması da ilginçtir."

        KIRŞEHİR'DE YAŞANAN OLAYLAR

        Çiçek, Kırşehir'de 8 Eylül'de yaşanan Gül Kitabevi ve zarar gören iş yerleri ile ilgili soru üzerine de şöyle konuştu: "Kendini bilmez bir kaç kişinin yapmış olduğu bu olayları KIrşehir'e mal etmek ve bunun üzerinde Kırşehir'i zan altında bırakmak bu ülkenin ve bu şehrin insanına saygısızlıktır. Kırşehir'de bulunan meslek kuruluşları, sivil toplum örgütlerinin hepsine teşekkür ediyoruz. Gerçekten çok büyük bir vatanseverlik örneği gösterdiler. Kırşehir huzur içerisinde yaşayan vatandaşlarımızın birlikte yaşadığı bir şehirdir. Çek saygıdeğer insanlar var. Bir kaç kişinin şu veya bu sebeple art niyetli provokatörlerin her halükarda karşı olduğumuz bir saygısızlığı olmuştur. Bu ülkede huzur ve barış birbirimizin varlığını kabul ederek tesis edilebilir. İnsanların etnik kökeni, inanç, siyasi görüşü farklı olabilir. Her ülkede bu var. Bunlar bir husumet sebebi değil. "

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ