Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Davutoğlu: Bunların tek yarışı HDP ile üçüncülük

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Dakvutoğlu 1 Kasım seçimlerine ilişkin sorulan soruya "CHP'nin birinci ve üçüncü olmayacağı kesin. MHP'de bir düşme eğilimi var. Ama bunların tek yarışı HDP ile üçüncülük yarışı. Tek sorunları AK Parti'nin tek başına iktidar olup-olaması.Bir referandum havası var. Tek başına iktidar isteyenler ile parçalı bir siyaset isteyenler" dedi.

        Suriye sorununun Türkiye'nin içinde olmadığı bir formülle çözülemeyeceğini söyleyen Davutoğlu, "Türkiye'ye rağmen bir formül yürüyebilir mi?Bunları ABD'ye de söyledik, Rusya'ya da söyledik. Fırat'ın batısına PYD geçmeyecek dedik. 2 kere geçti, ikisinde de vurduk" diye konuştu.

        Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle:

        Koalisyon sürecinde muhataplarımda gördüğüm etik kaygılar beni üzdü. Beni tanıyanlar bilir, utanacağım, geri alacağım hiç bir şeyi söylemem. Beni zor duruma düşürecek bir durum yok.

        "MHP'DE DÜŞME EĞİLİMİ VAR "

        CHP'nin birinci ve üçüncü olmayacağı kesin. MHP'de bir düşme eğilimi var. Ama bunların tek yarışı HDP ile üçüncülük yarışı. Tek sorunları AK Parti'nin tek başına iktidar olup-olaması.Bir referandum havası var. Tek başına iktidar isteyenler ile parçalı bir siyaset isteyenler. Burada tek bir soru var AK Parti tek başına iktidar olacak mı? 2019 seçimlerini yapıyoruz biz şuanda.Bütün milletimizi bu soruya bir referandum gibi cevap vermesini istiyoruz. Tek başına istikrarlı bir hükümet mi istiyorsunuz, yoksa parçalı bir siyaset mi?

        "SORUMLULUK ALMAKTAN KORKUYOR"

        Bahçeli ile görüşmelerimiz esnasında onu iyi bilen biri -adı bende kalsın-, ''Ben iyi tanırım kendisini sorumluluk almaktan korkar, sorumluluk almaz. Belki başka bir şeyler düşünülebilir'' dedi. Bende sorumluluk almaktan korkan bir Bahçeli gördüm görüşmelerde.

        DİLEK DOĞAN'IN ÖLDÜRÜLMESİ

        Şırnak'da terörist cenazesini sürükleyen polisler açığa alındı. Dilek Doğan konusunda da biraz önce İçişleri Bakanımızdan bilgi aldım. İhbar üzerine operasyon yapıldığı ve evdeki kargaşada bu olay yaşanıyor. Bizzat takip edeceğim.

        KOZA İPEK GRUBU'NA KAYUM ATANMASI

        Bütün bunlar hukuki süreçler. Bunu hukuki sürecin doğası içinde değerlendirmek lazım. Paralel yapının devlete dönük yaptığı eylemler ve bu şirketler içinde yaptığı finansmanlar hakkında gerekli işlemler ve gerekli kararlar hukuk içerisinde alındı. Dolayısıyla bunun üzerine fazla yorum yapmak olmaz.

        "İÇ SAVAŞ SÖYLEMLERİ"

        Eskiler olsaydı "ağzından yel alsın" derdi. Bir ülkeye aidiyet hisseden birisinin en son söyleyeceği söz "iç savaş" olur. Söylenmesi gereken terörle mücadeledir. AK Parti düşmanlığı okadar bir hal aldı ki eğer "AK Parti iktidardan inecekse iç savaş olsun" diyecekler var.

        PKK'NIN SALDIRILARI

        Bu bir savaş ilanı. Gösterilmek söylenmek istenen şu 'Biz sizin gece gelir polisinizi öldürürüz'. Biz de onlara her alanda meşru silahlı kuvvetlerin olacağını gösterdik göstereceğiz.Bunlar Türkiye ve AK Parti'nin geçiş hükümeti döneminde bu kadar kararlı bir tepki göstereceğini düşünemediler. İkinci yanıldıkları olay da özerklik ilanıyla halkın sokaklara döküleceğini zannettiler ama halkımız gitmedi.

        CHP'YE GENEL MERKEZİ'NE SALDIRI

        Bu olay olur olmaz bilgi aldım. CHP Genel Merkezi'nin önünden geçen bir araçtan havaya 5 el ateş açıldı. Sayın Kılıçdaroğlu'nu aradım, geçmiş olsun dediklerimi ilettin, o da teşekkür etti.

        ÇÖZÜM SÜRECİNİN GELECEĞİ

        Biz terörle mücadeleyi MHP'nin istismarına rahmen sürdüreceğiz. Çözüm sürecini de HDP'nin istismarlarına rağmen sürdüreceğiz. Doğu ve Güneydoğu'daki bütün vatandaşlarımızla daha geniş olarak sürdüreceğiz.

        SURİYE MESELESİ

        Suriye sorunu Türkiye'nin içinde olmadığı bir formülle çözülemez. Türkiye, Suriye için 4'lü mekanizma başlattı. Bu trafiği görmüyorlar mı? Türkiye'ye rağmen bir formül yürüyebilir mi?Bunları ABD'ye de söyledik, Rusya'ya da söyledik. Fırat'ın batısına PYD geçmeyecek dedik. 2 kere geçti, ikisinde de vurduk.SANA bile, Türkiye'deki bazı yayın kuruluşları gibi Esed'in propagandasını yapamaz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ