Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mehmet Şimşek: Ortadoğu'da, Suriye'de insani siyaset izledik

        Maliye Bakanı Şimşek, "Bizim yaptığımız tek şey Ortadoğu'da ve Suriye'de insani, vicdani, ahlaki ve ilkeli bir siyaset izlemektir. Başından beri de böyledir" dedi.

        Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, partisinin seçim çalışmalarına destek vermek üzere geldiği Kilis'te, partisince verilen akşam yemeği öncesinde yaptığı konuşmada, MHP'nin batıda Çözüm Süreci'ni, çözülme süreci olarak gösterdiğini ve bunun üzerinden siyaset yaptığını söyledi.

        Şimşek, Türkiye'nin çok problemli bir coğrafyada olduğunu, dolayısıyla hiçbir dönemde olmadığı kadar güçlü bir siyasi istikrara ihtiyacı bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

        "Türkiye'nin yanı başında savaş, kan, gözyaşı ve insanlık trajedisi var. İkinci olarak dünya ekonomisi, küresel kriz sonrası bir sürü artçı şok yaşıyor ve maalesef bu şoklara karşı da Türkiye'nin dirençli olması ve son 13 yıldaki kazanımlarını kaybetmemesi için yine güçlü bir hükümete ve siyasi istikrara ihtiyacı var. Türkiye'nin tekrar yükselişe geçmesi, hızlı büyümesi, refah artışı ve altına çiziyorum terörle mücadele için güçlü bir hükümet, siyasi istikrar lazım. Önümüzdeki seçim kritik bir dönemeç. Eksiğimiz ve yanlışımız olabilir, her şeye rağmen her alanda AK Parti'nin son 13 yılda yaptıkları ortada. Tekrar güçlü bir destek verip 7 Haziran sonrası ortaya çıkan siyasi manzarayı bir an önce bizim güçlü bir hükümetle siyasi istikrarla değiştirmemiz gerekiyor."

        Muhalefet partilerinin AK Parti'nin Suriye politikası nedeniyle eleştirilerini hatırlatan Şimşek, "Eğer Suriye ile 915 kilometrelik sınırınız varsa ve orada bir iç savaş ve çatışma varsa Suriyeli kardeşlerimiz yine buraya gelirdi ve yine biz bu kapıları açmak zorundaydık. Dolayısıyla AK Parti'nin Suriye politikasının Suriyeli mültecileri buraya çektiği hususu, sadece bir siyasi istismardır" diye konuştu.

        Halihazırda milyonlarca insanın göç etmek zorunda kaldığını anımsatan Şimşek, "Bizim yaptığımız tek şey Orta Doğu'da ve Suriye'de insani, vicdani, ahlaki ve ilkeli bir siyaset izlemektir. Bunun dışında başka bir şey yok. Başından beri de böyledir" dedi.

        "KÜRT KARDEŞLERİMİZ BASKIDAN DOLAYI HDP'YE OY VERİYOR"

        AK Parti iktidarının Kürtlere "Sen benim kardeşimsin, senin kültürün, kimliğin, dilin ve geleneklerin benim bir zenginliğimdir, başım gözüm üstüne. Sen benim bin yıldır kardeşimsin, beraberiz, ayrımız gayrımız yoktur" demesinden dolayı son dönemlerdeki isyan çağrılarına Kürt halkının karşılık vermediğini aktaran Şimşek, "Bugün Kürtler, baskıdan ve şiddetten dolayı HDP'ye oy veriyor. Ancak PKK'nın isyan çağrılarına olumlu yanıt vermiyor. Bunun sebebi, Türkiye'nin temel hak ve özgürlükler ülkesi olmasından kaynaklanıyor" ifadelerini kullandı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ