Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Muzır kurulu hortladı, pipolara el konuldu

        Antalya'da Ra Takı şirketinin sahipleri İzzet Uğur Günel ve Mehmet Rasim Günel, Güney Amerika'dan üzerlerinde farklı cinsel pozisyonlarda görülen kadın ve erkek figürleri bulunan cam pipolar ithal etti. Ancak pipolara Atatürk Havalimanı'nda el konuldu. Gümrüğe alınan pipolar hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı "muzır" olduğu gerekçesiyle soruşturma başlattı.

        'AR DUYGULARI İNCİNMİŞTİR'

        İçlerinden beşi örnek olarak alınan pipolar, Başbakanlık Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu'na gönderildi. Biri başkan olmak üzere 9 üyeden oluşan on kişilik kurulun yaptığı inceleme sonucu pipolar sakıncalı bulundu.

        Raporda şu bilgilere yer verildi; "Pipolar halkın ar ve haya duygularını incittiği için müstehcendir. Malzemesinin cam olması nedeniyle pipo olarak kullanılması mümkün değildir. Hiçbir orijinalitesi ve estetik görüntüsü olmadığı gibi, sadece cinsel organlarla cinsel ilişki ortaya çıkarılmıştır. Figürler görenlerde heyecan ve hayranlık duygusundan ziyade utanç duygusu geliştiriyor. Pipolar taşınabilir bir eşya olduğu için okul, aile ve benzeri sosyal ortamlarda çocuklar ve gençler üzerinde olumsuz etki edebilir. Cinsel duyguların istismarıyla kazanç elde etmek için hazırlanmıştır. Pipoların halkın ar ve haya duygularını incittiği kanaatine varılmıştır."

        SUÇ OLDUĞUNU BİLMİYORDUK

        Kurulun gönderdiği rapora dayanan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı da, iki işadamı hakkında "müstehcenlik" suçundan dava açtı. 2 yıldan 5 yıla kadar hapisle yargılanacak olan Günel kardeşler, pipoları müşterilerin talebi üzerine aldıklarını belirterek şöyle konuştu: "Pipoları müşterilerin talebi üzerine Güney Amarika'dan getirttik. Bunların suç olduğunu bilmiyorduk. Zaten piyasaya da sürülmedi."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ