Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Tuğrul Türkeş Ak Parti'ye nasıl geçtiğini anlattı

        HABERTURK.COM

        Başbakan Yardımcısı, Ak Parti Ankara Milletvekili adayı Tuğrul Türkeş, Ak Parti'ye geçiş sürecini ilk defa anlattı. Türkeş, "Bakanlığıma kadar Sayın Davutoğlu ile hiçbir temasım olmadı. 15-16'sında Sayın Davutoğlu'na gittiğimde, 'Durumun netleşti mi' diye, MHP'den ihraç durumumu sordu ve bana 'Büyük ihtimalle seni aday göstermeyecekler. Bizden olur musun' diye sordu. Listeler 18'inde veriliyor. O güne kadar 'gel' diyen yok. 18'inde Sayın Davutoğlu beni aradı ve aday gösterdiklerini söyledi" dedi.

        Tuğrul Türkeş, NTV'de 1 Kasım seçimleri, çözüm süreci, İpek Grubu'na kayyum atanması ve Ak Parti'ye geçiş sürecini değerlendirdi.

        Türkeş, Ak Parti'de hiçbir yabancılık çekmediğini belirterek, "İlginç bir şekilde partide hiç yabancılık yok. Tabanda yok, teşkilatta yok. Büyük bir muhabbet var" dedi.

        Pazar günü yapılacak 1 Kasım seçimleri için görüşlerini aktaran Tuğrul Türkeş şunları söyledi:

        "Bu seçimden huzur bekliyoruz, artık istikrar bekliyoruz. 2014'ün yılbaşından itibaren seçimlerle gitti. Bunun bir durup herkesin kendis sahasında hizmetlere bakması lazım. Bunlar olacağı yerde 7 Haziran akşamından itibaren bir istikrarsız, partilerin karınlarından konuştuğu bir dönem oldu. 1 Kasım bunların noktalanacağı dönem olacak. 4 ay arayla vatandaşa gidip 'ne istiyorsun' diye sorduğunda aynı cevabı alırsan, bir daha vatandaşa gidemezsin. Bizim arzumuz vatandaşın lütfen tercihini gözden geçirmesidir. 1 Kasım akşamı ülkenin birliği, bütünlüğüne yönelik tercihlerini gözden geçirirlerse, daha hayırlı olacağını düşünüyorum.

        CHP'den üst düzey yöneticiler dahil 'Biz HDP'yi Meclis'e soktuk' beyanları oldu. CHP seçmeninden demek ki HDP'ye oy kaydı. Taban koalisyon isterken, tepedeki 20-30 adamın aymazlığı yüzünden bir koalisyon yapılamadı. Bunu gören MHP tabanı da 'Siz yapamıyorsanız, biz yapabilir' diyebilir.

        MHP'de oy tabanı kayması başlayınca, 'Koalisyon yapacağım' mesajıdır. Sayın Bahçeli olmayacak şeyleri söylüyor. 'Cumhurbaşkanı'nı fanusa koyacağız' diyor ikebana mıdır, süs çiçeği midir bu? Sen hiç kimseyi fanusa koyamazsın. Sen istersen kendin fanusta yaşarsın. Hürriyeti tahdide girer."

        KAYYUM ATANMASI

        İpek Grubu'na kayyum atanması hakkında da konuşan Türkeş, "1 Kasım'ı umuyorum ki birçok yapı açısından yeni bir dönemin başlangıcı olsun. 2 Kasım itibariyle medya kuruluşları, medya patronları, medya çalışanları, hukuk mensupları bunların bir daha gözden geçirilmesi lazım. Birine bir şey yapıldığında haklı dahi olsa, medyaya yapıldığında, diğer medya grupları 'basın özgürlüğüne müdahale' diyor. Peki ya daha öncesi? Yargı düzeyindeki bir şeyin daha netleşmesi gerek. Birilerinin hak yiyerek kayyum atandığını sanmıyorum. Partilerin milletvekililerinin de, yöneticilerinin de bunların yayında olduklarına hayret ediyorum. Başka bir televizyona ya da medya grubuna olduğunda gitmiyor. Mesela Hürriyet'e saldırı olduğunda çok bilmiş milletvekili oraya destekte bulunmuyor. Neyin müşterek diye sorarlar adama. Ahmet Hakan'a bir geçmiş olsunda görmedik, Hürriyet'te geçmiş olsun ziyaretinde görmedik. Peki paralelle ilişkili olduğu söylenen bir yerde ne işin var senin?" dedi.

        AK PARTİ'YE GEÇİŞ SÜRECİ

        Ak Parti'ye geçiş sürecini ilk defa anlatan Türkeş, MHP'den teklif almadığını, milletvekili listelerinin verilmesine 2 gün kalan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kendisine teklifte bulunduğunu açıkladı. Türkeş şunları söyledi:

        "8 sene tüm eleştirilerimi söyledim. Yüz yüze olacakları söyledim, dışarıda söyleyebileceklerimi dışarıda söyledim.

        Koalisyon teklifi dahi yokken, 15 Kasım'da seçim ilanını 8 Haziran'ın ilk geceleri Sayın Devlet Bahçeli kişisel kararıyla vermiştir. İki aylık bir seçim hükümetinde görev almam anayasal olarak yapıldı. MHP Genel Başkan Yardımcısı olduğum için yapılmadı. Ben bu teklifi MHP'li olarak kabul ettim. Bunun ardından bir yaygarayla 'biz seni attık'. Beni atamazsınız. Anlatmaya çalışıyoruz, dinlemiyorlar. İşi ortaya onlar döktü. Ben niye atılmaya kalkılıyorum. Bunun vatandaşa anlatmak zorundayım. Ben onları anlatabilmek için, şimdi bunları anlatmak zorundayım. Onun tavrı belli, 7'si akşamı kepenkleri kapattı. Türkiye'yi bir seçim hükümetinde topal mı bıraksaydık, ben sorumluluk aldım. Oradaki cahiller, 'bir kırmızı plakaya'... Kırmızı plaka falan yok. Kendileri sanıyorum ki, alınır satılır meta durumunlar ki herkesi öyle sanıyorlar. Bakanlığıma kadar Sayın Davutoğlu ile hiçbir temasım olmadı. 15-16'sında Sayın Davutoğlu'na gittiğimde, 'Durumun netleşti mi' diye, MHP'den ihraç durumumu sordu ve bana 'Büyük ihtimalle seni aday göstermeyecekler. Bizden olur musun' diye sordu. Listeler 18'inde veriliyor. O güne kadar 'gel' diyen yok. 18'inde Sayın Davutoğlu beni aradı ve aday gösterdiklerini söyledi."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ