Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İzmir'in tek kadın otobüs şoförü direksiyon başına geçti

        Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Bilgisayar Teknolojisi Bölümünden mezun olduktan sonra kişisel merakı nedeniyle tır kullanmaya başladığı belirtilen Alıcı'nın bir süre uluslararası tır şoförlüğü de yaptığı ancak annesinin rahatsızlığı üzerine bu işi bıraktığı ve İZULAŞ'ın düzenlediği otobüs şoförlüğü sınavını başarıyla geçerek kentin tek kadın otobüs şoförü olarak çalışmaya başladığı kaydedildi.

        Açıklamada görüşlerine yer verilen Alıcı, tek olmanın büyük sorumluluk gerektirdiğini, sınav sırasında ve göreve başladıktan sonra kadın olmasından dolayı herhangi bir olumsuz tepki ya da ayrımcılıkla karşılaşmadığını anlattı.

        En büyük desteği erkek meslektaşlarından gördüğünü bildiren Alıcı, şunları kaydetti:"Belediyede otobüs kullanmam kadınların her işi gururla ve büyük başarıyla yapacaklarının göstergesi. Bu işi yapmamda İzmirli olmanın verdiği bir farklılık da var. İzmir'in kokusu, ruhu, havası bunda yarı yarıya etkili. İzmirli olmak fark yaratır, bütün kadın arkadaşları bu farkı yaratmaya davet ediyorum."

        Yolculardan da çok olumlu tepki aldığının altını çizen Alıcı, otobüse binen bazı yolcuların kadın şoför görünce önce şaşırdığını sonra kendisini tebrik ettiğini aktardı.Bazı yolcuların nazar boncuğu taktığını, bazılarının ise dua ettiğini anlatan Alıcı, "Özellikle kadın yolcular sarılıp öpüp tebrik ediyorlar. Otobüse binmeseler bile yolda alkışlayanlar var" ifadelerini kullandı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ