Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Seçim hükümetindeki 11 bakan yeniden milletvekili seçildi

        Seçim hükümetinde görev alan Başbakan Ahmet Davutoğlu ile11bakan, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nderesmiolmayan sonuçlaragöre, aday olduklarıAK Parti'den yeniden milletvekili seçildi.

        Resmi olmayan genel seçim sonuçlarına göre,Başbakan Davutoğlu, Konya birinci sıradan AK Parti milletvekili oldu.

        Başbakan Yardımcıları Yalçın AkdoğanAnkara 1'inci bölge ikincisıradan, Numan KurtulmuşOrdu birinci sıradan,Cevdet YılmazBingöl birinci sıradan, Tuğrul Türkeş Ankara2'nci bölge ikinci sıradan resmi olmayan sonuçlara göremilletvekili seçildi.

        Aday listelerinde birinci sıralarda yer alanBilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri IşıkKocaeli,Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Denizli,Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KılıçSamsun,Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Gaziantep,Milli Eğitim Bakanı Nabi AvcıEskişehir,Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel EroğluAfyonkarahisar,Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu daBursa'dan resmi olmayan seçim sonuçlarına göre Meclis'e girmeye hak kazandı.

        63. HÜKÜMETTEN ADAY GÖSTERİLMEYEN 14 BAKAN

        Seçim hükümetinde yer alıp1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nde aday gösterilmeyen 14 bakan ise şöyle:

        "Adalet Bakanı Kenan İpek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, Avrupa Birliği Bakanı Beril Dedeoğlu,Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ahmet Erdem, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Enerji ve Tabii Kayanklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun,Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kudbettin Arzu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Kalkınma Bakanı M. Cüneyd Düzyol, Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ