Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "HDP, seçmenin karşısına suçlu bir parti olarak çıktı"

        AK Parti İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda konuşan Miroğlu, 1 Kasım'daki seçimde Türkiye'de yaşayanların etnik temelli siyaseti reddeden toplum olduğunu gösterdiğini söyledi.

        7 Haziran seçiminden sonra 350'den fazla sivil ve askerin şehit verildiğini anımsatan Miroğlu, "HDP'yi aslında siyaset yapmakla şiddet ve terörü desteklemek arasında bir tercih bekliyordu. Ona oy verenlerin umutlarını, beklentilerini boşa çıkararak, bu tercihini şiddet ve terörü desteklemek yönünde kullandı" diye konuştu.

        Miroğlu, HDP'li siyasetçilerin bölgedeki güvenlik problemini bahane ederek oylarının azaldığından bahsetmelerinin inandırıcı olmadığına dikkati çekti.

        "HDP, seçmenin karşısına suçlu bir parti olarak çıktı" ifadesini kullanan Miroğlu, halkın 7 Haziran'da HDP'yi parlamentoda siyaset yapması, Çözüm Süreci'ne katkıda bulunması ve yeni anayasaya destek vermesi için seçtiğini ancak Kandil'in farklı strateji izlemesi, Nusaybin ve Cizre gibi 12 ilçede demokratik özerklik ilanıyla gündeme gelen yeni siyasetinin HDP'ye oy kaybettirdiğini anlattı.

        ÇÖZÜM SÜRECİ DEVAM EDECEK

        Miroğlu, Çözüm Süreci'nin devam edeceğini vurguladı.

        Miroğlu, şöyle konuştu:

        "Çözüm Süreci devam edecek ama muhatabımız sürecin 3 yıl önce başladığı muhataplar değildir. O muhataplar, HDP ve PKK ekseniydi ama HDP ve PKK, bu muhataplığı maalesef istismar etti. Bir daha bir istismar yaşamak istemiyoruz. Bizim artık Çözüm Süreci'nde muhatabımız Edirne'den Hakkari'ye kadar bütün halktır. Kürt'üyle, Türk'üyle, Arap'ıyla bütün bir halktır. Bu ülkenin yurttaşı herkes Çözüm Süreci'nin muhatabıdır.

        Kürt meselesinde 'Çözüm Süreci' dediğimiz zaman sadece Kürtleri ilgilendiren, Kürtlerle alakalı süreçten bahsetmiyoruz. Bütün Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarını ilgilendiren süreçten bahsediyoruz."

        Başkanlık sisteminin yeniden gündeme geldiğini aktaran Miroğlu, 1 Kasım seçiminin Ortadoğu ve dünyayı büyük ölçüde etkileyeceğini söyledi.

        AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar da Türkiye genelinde iyi oy aldıklarını ve istikrarlı şekilde çalışmalarına devam edeceklerini dile getirdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ