Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik PKK hastaneye roketatarlarla saldırdı

        Nihat ULUDAĞ / İSTANBUL

        PKK terör örgütü Cizre Devlet Hastanesi'ne sabah saatlerinde roketatarlarla saldırdı. Hastanenin diyaliz merkezinde büyük çapta maddi hasar meydana gelirken şans eseri ölen yada yaralanan olmadı.

        Cizre'de sabah 08.00'de meydana gelen terör olayında, bir gurup PKK'lı terörist bu sefer Cizre Devlet Hastanesi'ni hedef aldı.

        PKK militanları taraından Cizre Devlet Hastanesi roketatarlarla vuruldu. Hastanenin diyaliz merkezinde büyük hasar oluştu. Yaşanan saldırı sonrasında şans eseri ölen yada yaralanan olmadı. Özel Harekat Polis operasyonlara başladı.

        SAĞLIK BAKANLIĞI: AĞIR HASAR MEYDANA GELDİ

        Sağlık Bakanlığı, Cizre'de PKK'lıların polise attığı ancak Devlet Hastanesi diyaliz ünitesi ile morg kısmına isabet eden roketatarlı saldırıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, şöyle denildi:

        "Bugün Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde görevli bir polis panzerine bir grup PKK'lı terörist roketatarlı saldırıda bulunmuş olup, söz konusu roket mermisi Cizre Devlet Hastanesi diyaliz ve morg girişine isabet etmiştir. Saldırıda herhangi bir can kaybı yaşanmamış ancak hastanenin diyaliz ünitesi ile morgunda ağır maddi hasar meydana gelmiştir. Yaşanan hasar nedeni ile diyaliz makineleri çalışamaz duruma gelmiştir. Bugün diyaliz programında olan 32 hastanın gerekli personel desteği sağlanarak Şırnak Devlet Hastanesi'ne nakilleri sağlanmıştır. Diyaliz makinelerindeki hasarlar süratle giderilmeye çalışılmaktadır. Bütün bu olumsuz şartlara rağmen tüm polikliniklerimiz hasta bakmaya devam etmektedir. Yaşanan olaya yakınlığı nedeniyle acil servis bölümünün sadece yeri değiştirilmiş olup, hasta kabulü sürmektedir.

        Tedavi görmesi zaruri olan ve hayati tehlikesi bulunan diyaliz hastalarının sağlık hizmetlerini alma hakkına karşı yapılan bu saldırı asla kabul edilemez. Ancak eli kanlı terör örgütünün hasta ve savunmasız vatandaşlarımız ile sağlık çalışanlarımıza karşı giriştiği bu saldırı ilk değildir. Terör örgütü, Temmuz ayından bu yana tırmanışa geçen saldırılarıyla, tüm halkımızı hedef alarak sağlık çalışanlarımıza, ambulanslarımıza ve hastanelerimize yönelik alçakça saldırına devam etmektedir. Her yerde ve her koşulda korkmadan ve yılmadan emek sarf eden vefakar ve fedakar sağlık çalışanlarımız, bölge halkımızın sağlığı için görevi başındadır. Vatandaşımızın en temel hakkı olan sağlık hizmetinin engellemesine yönelik bu insanlık dışı saldırıyı kınıyor ve bu tür şiddet eylemlerinin halkımızın barış, kardeşlik ve huzur umutlarını azaltmayacağına inanıyoruz. Kamuoyunun dikkatine sunulur."

        3 OKUL BOŞALTILDI

        Cizre İlçesi'nde roketatarlı saldırıyı düzenleyen teröristleri etkisiz hale getirmek için polisin ilçede geniş kapsamlı operasyonları sürüyor. Yafes Mahallesi'nde yoğunlaşan operas sırasında sık sık silah sesleri duyuldu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de mahallede bulunan Vatan İlkokulu, Kamil Acu İmam Hatip Lisesi, Hacı Fettah Kadıoğlu Lisesi, Cizre Anadolu Lisesi'ndeki öğrenciler okul tatil edilerek evlerine gönderildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ