Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Kentte Bugün!

        Nagihan ALAN / GAZETE HABERTÜRK

        KONSER

        Atam’a Şarkılar” konserinde Atatürk’ün en sevdiği şarkılar sizlerle. Tenor Aykut Yılmaz’ın da sahne alacağı Leyla Gencer Solistleri Korosu’nun konseri 20.30’da Bakırköy Belediyesi Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde... Erol Evgin, ‘Mustafa Kemal’i Gördüm Düşümde’ adlı konseriyle saat 20.00’de Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde. Evgin; Osmanlı İmparatorluğu’nun son yıllarından Kurtuluş Savaşı’na ve günümüze uzanan zaman içinde; Atatürk’ün en sevdiği türküleri, şarkıları ve anekdotları, 90 dakikalık barkovizyon desteğiyle sunacak.

        AKTÜEL

        “Derinler Saygı Dalışı Topluluğu”, Atatürk’ün ölümünün 77. yılında saat 9’u 5 geçe “Ata’ya Saygı Dalışı” etkinliği düzenliyor. Maltepe Küçükyalı Sahil’de saygı duruşuyla başlayacak etkinlikte, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün İngiliz ressam Ned Pamphilon tarafından çizilen, masmavi gözlerinin bulunduğu resim denizin içinden çıkacak. n İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD) Üyeleri, Ata’mızın aramızdan ayrılışının 77. yılı dolayısıyla 09.05’te “Her Yer Mustafa, Her Yer Kemal” sloganıyla ve Atatürk siluetli maskeleriyle, klasik otomobil konvoyu oluşturacak. 77 klasikle Ata’ya özlem temasının vurgulanacağı seremonide, araçlarda bulunan havalı özel klaksonlar çalınarak saygı duruşunda bulunulacak. n Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 77. yılında Beşiktaş’ta 1001 metre rekor uzunlukta Türk bayrağı ile saygı yürüyüşü düzenlenecek. ”Sonsuza Dek” adını taşıyan Ata’ya saygı yürüyüşünde onbinler bir araya gelerek Ata’mızı saygı ve minnetle anacak. n Büyükçekmece Belediyesi’nin Atatürk’ü Anma etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştireceği “Atatürk” konulu söyleşinin konuşmacısı Prof. Dr. İlber Ortaylı olacak. Atatürk Kültür Merkezi Bedia Muvahhit Salonu’ndaki söyleşi saat 19.00’da başlayacak.

        TİYATRO

        1938'DEN BU YANA

        Müjdat Gezen’in yeni oyunu fotoğraflar “Atatürk Geldi” Atatürk’ün sevdiği şarkılar ve görüntüler eşliğinde 1938’den bu yana dünyada ve Türkiye’de yaşananlar ile beraber 20.30’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.

        SERGİ

        EN ÖZEL FOTOĞRAFLAR

        Vefatının 77. yılı için düzenlenen Atatürk’ün en özel fotoğraflarından oluşan sergi 19.00’da Fulya Sanat Kültür Merkezi’nde sergilenecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ