Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Çarşaflı soyguncu tersane işçisi çıktı

        Gökhan KARABULUT / GAZETE HABERTÜRK

        Gölcük’te çarşaf giyip girdiği banka şubesinde çalışan ve müşterileri rehin alan, Arapça konuştuğu için Suriyeli sanılan soyguncunun tersane işçisi İsmail İ. olduğu anlaşıldı. Bomba düzeneği de taşıyan zanlının tehdit ve hakaret suçlarından da sabıkası varmış.

        Kocaeli’nin Gölcük İlçesi’nde önceki akşam saatlerinde bir banka şubesinde yaşanan rehine krizi 6 saat sürdü. Çarşaf giyerek kamufle olan zanlı, uzun ikna çabalarının ardından gece Özel Harekât polislerinin düzenlediği operasyonda vurularak etkisiz hale getirildi.

        Rehinelerden 8’i camdan atlarken, 3’ü kadın 4’ü de operasyonla kurtarıldı. Kaldırıldığı hastanede ameliyat edildiği ve yoğun bakımda tedavisinin sürdüğü belirtilen zanlının, Konya Cihanbeyli nüfusuna kayıtlı 43 yaşındaki İsmail İ. olduğu belirlendi.

        Gölcük’te yaşayan ve tersane işçisi olduğu anlaşılan zanlının 3 yıl önce eşinden ayrıldığı, karısının 2 çocuğunu da alarak Konya’ya yerleştiği belirlendi.

        Önceki gün kahvehanede bir süre vakit geçiren İsmail İ.’nin, arkadaşlarına Konya’ya gideceğini söylediği belirtilirken, çevresinde sakin sessiz bir kişi olarak tanındığı ifade edildi. Arapça bildiği için kendisine Suriyeli süsü verdiği öğrenilen İ.’nin, 2010’da hakaret ve tehdit suçlarından ceza aldığı ortaya çıktı.

        "BOMBA DÜZENEĞİ GERÇEKTİ"

        Kocaeli Emniyet Müdürü Levent Yarımel, çarşaf giyen şüphelinin sadece gözlerinin gözüktüğünü belirterek, “Bizimle fazla görüşmüyordu, rehinelerden biri aracılığıyla irtibat kuruyordu. Ben 2 defa kendisiyle görüştüm. Şivesi bozuk ve çok az Türkçe biliyor. Bu nedenle Suriyeli olduğunu zannettik, ancak Türk vatandaşı olduğunu belirledik. Örgütsel hiçbir yanı yok” dedi.

        Yarımel, rehinelere zarar gelmemesi için operasyonun uzun sürdüğünü belirterek, “Müdahalenin ardından zanlının üzerinde gerçek bomba düzeneği olduğunu belirledik. Uzmanlar bombayı etkisiz hale getirdi” diye konuştu.

        Binanın ikinci katındaki pencereden atlayarak kurtulanbankanın avukatı İbrahim Ulufer, tedavi gördüğü hastanede yaşadıklarını anlattı. Müfettiş olduğunu ve olay sırasında raporları değerlendirdiklerini belirten Ulufer, şunları söyledi:

        "Arkadaşlardan biri içeri soyguncu girdiğini söyleyince kendimizi odaya kilitledik. Yaklaşık 1 saat sonra yukarı, müdürbeyin odasına çıktılar. Olan biteni kameralardan izliyorduk. Sonra bizim kapıya yöneldi. Birinci kapıyı kırdı. Bir el silah sesi duyduk. 4 arkadaşımız camdan atladı. Ben de aşağı sarktım. Bir el daha silah sıkınca kendimi aşağı bıraktım...”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ