Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika ‘Cumhurbaşkanı ve Başbakan senkronize olmalı’

        GAZETE HABERTÜRK

        Erdoğan’ın değerlendirmeleri şöyle:

        AYRI TELDEN ÇALARSAK OLMAZ:

        (Hükümetkurma) Bir Cumhurbaşkanı olarak benim tek derdim şudur; geleceğe yönelik başarılı bir kabine oluşması. Çünkü bu başarılı kabinenin oluşmasında Cumhurbaşkanı, Başbakan’ın ortak hareket etmesi, ortak bir çalışma, performans ortaya koyması ülkenin geleceği için önemli. Cumhurbaşkanı başka telden çalarsa, Başbakan başka telden çalarsa o zaman biz bir netice alamayız. Bu bakımdan yani bizim senkronize olmamız çok çok önemli.

        ŞAHSİ MESELEM DEĞİL:

        Ben başkanlık sistemini gündeme getiriyorum. Getireceğim. Fakat şu anda başkanlık sistemini kendileri kabul etmiyor. Bırakalım millet bunu tartışsın. Bu benim şahsi meselem değil, milletimin meselesi. Dönelim milletin önüne getirelim, millet bu noktada tercihini yapsın. Ne diyorsa millet biz de“Baş göz üstüne” deriz, böyle yürüyelim.

        KARA HAREKÂTI İÇİN GÜÇLER HAZIR:

        DAİŞ şu anda ülkemiz için bir tehdit unsuru olmuştur. Ülkemizin içinde ve dışında, sınırlarımızda. Dolayısıyla buna karşı bizim de koalisyon güçleriyle bir adım atmamız söz konusu. Bu yapılacak. Neden? Çünkü bir tehdit unsuru. Ne zaman yapılır o ayrı konu. Şu ankara harekâtı yapacak güçler hazır.

        1 MİLYON TWEET ATILDI:

        G20’de serviselemanlarının tabağı tutuşundan koyuşunakadar çok farklıydı. Gece 02.00-03.00’ekadar ikram da eksik olmadı. Bu ülkede eksiklik olmaz. Dükkân kapanmadı, bizim dükkân açık. Yorulmadılar, güler yüzleri hiç eksik olmadı, en ufak falso olmadı. Güven noktasında en ufak bir arıza olmadı. Hizmet sektörümüzle iftihar ettim. Zirveyle ilgili 1 milyon tweet atıldı.

        HOLLANDE İLE İLGİLİ DUYDUNUZ MU?:

        G20’de Ankara, Paris, Suruç her yeri kınadık. Niye? Biz dertliyiz. Eyvallah biz Paris’i kınıyoruz ama bizdeki de yeterince kınanıyor mu acaba? Hollande beni aramıştı. Ben de aradım ve gece basın toplantısı yaptım. Benim canımı yakan şu, Ankara’da bu olay olunca iki dakika üzerinden geçmeden “Katil devlet”,“Beştepe” dediler. Sayın Hollande ile ilgili böyle bir şey duydunuz mu? Medyada ölen insanlarla ilgili bir resim gördünüz mü? Bunlar bunu yapıyor da ülkemin basını bunu niye yapmıyor?

        BU MİLLETİN GENLERİNDE YOK:

        Türkiye’de iptale uğramadan Türkiye -Yunanistan maçının oynanması takdire değerdir. İstiklal marşlarına geçiliyor. Birkaç yüz kendini bilmez ıslıklamaya başlıyor. Olacak şey değil. Biz bir ülkenin istiklal marşına bu kadar tahammülsüz değiliz. Bizim genimizde bu yok. Aynı şeyi bize yapsalar biz buna nasıl bakarız? Dinlersin, olur biter geçer. Türk milleti misafirine böyle davranmaz. Sayın Çipras’a görüşmemizde bunları söyledim.

        ERDOĞAN’A İHANET ETTİLER:

        (Paralelyapı) Şahıs olarak onlar beni çok iyi tanıyor. Ben de onları iyi tanıyorum. Onlar Tayyip Erdoğan’a ihanet ettiler. Ben onlara ihanet etmiyorum. Milletin hakkını onlardan geri alma mücadelesi veriyorum. Ben yalnız dahi kalsam, sonuna kadar sürdüreceğim. İnlerine giriliyor, daha çok alınacak mesafe var. Devletin içinde çok ciddi bir yerleşim var. ABD’de 300 okulları var. Bu okullarla ABD devletini söğüşlüyorlar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ