Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Anadolu Adliyesi'nin tuvaletinde silah bulundu

        Sedef ŞENKAL DEMİR / İSTANBUL

        Daha önce terör örgütü DHKP-C üyelerinin polis kıyafetiyle keşif yapıp, ardından çalıntı plakalı araç ile fotoğraflarını çektiği Anadolu Adliyesi'nin tuvaletinde rezarvuara gizlenmiş tabanca bulundu. Baretta marka tabancanın şarjöründe 12 kurşun olduğu öğrenildi.

        Dünyanın en büyük adliyesi olan Anadolu Adliyesi son günlerde sıkıntılı günler yaşıyor. Terör örgütü üyesi olduğu iddia edilen Cemil Kurt'un 16 Eylül günü polis kıyafeti ve kuru sıkı tabancayla girip saatlerce keşif yaptığı adliye 28 Eylül gününde de çalıntı plakalı araç ile gelen kimliği belirsiz şahıslar tarafından fotoğraflandı. Adliyede saatlerce keşif yapan ve özellikle önemli davaların görüldüğü katlarda dolaşan Cemil Kurt tutuklanırken, başsavcılık fotoğraf çeken şüphelilerin bulunması için soruşturma başlattı. Bu soruşturmalara bir yenisi de dün akşam eklendi. Adliyenin zemin katında C Bloğu B Bloğa bağlayan yolda bulunan erkekler tuvaletinde rezervuarın içinde şarjöründe 12 mermi bulunan poşete sarılı Barette marka bir silah bulundu.

        TEMİZLİK GÖREVLİSİNİN DİKKATİ OLASI SUİKASTI ÖNLEDİ

        Dün gün mesai saati bitiminde tuvaletlerin temizliğini yapan görevli bir personelin dikkati olası bir suikast girişimini de engelledi. Rezervuardan gelen su sızıntısını fark eden temizlik görevlisi hemen tamir ekibine haber verdi. Tamir için gelen ekip ise rezervuarın içinde poşete sarılmış bir cismin bulunduğunu gördü. Tuvalete gelen güvenlim ve emniyet sorumluları rezervuardan çıkarılan poşetin içinde silah olduğunu anladı. Silahın 7.65 çapında İtalyan Baretta marka olduğu belirtilirken jarjöründe 12 merminin bulunduğu da ortaya çıktı.

        DÜNYANIN EN BÜYÜK ADLİYESİ ALARMA GEÇTİ

        Rezervuarda silahın bulunmasının ardından olası tehlikelere karşı tüm tuvaletlerin rezervuarları bir bir kontrol edildi. Konu ile ilgili soruşturma başlatan terör suçlarından sorumlu savcılık silahı kimin sokmuş olduğunun tespiti için güvenlik kameralarını taratmaya başladı. Silahın sarılı olduğu poşetten parmak izi araştırması yapılacağı da öğrenildi.

        TAKSİCİNİN DİKKATİ SAHTE POLİSİ YAKALATTI

        16 Eylül tarihinde sahte polis elbisesi ve belinde kuru sıkı tabanca ile adliyeye giren Cemil Kurt güvenlik kontrolünden kimlik göstermeden geçti. Bir süre önemli ceza davalarının görüldüğü B Bolk -3 ve -4. Katlarda keşif yapan Kurt, polis kıyafetinin gömleğinin yaka düğmesini sonuna kadar iliklemiş olması ve kolundaki dövme nedeniyle dikkatleri üzerine çekti. Özel güvenlik görevlilerin şüphelenmesi üzerine apar topar adliyeden ayrılan Kurt, E-5 karayolunun kenarında bulunan metro girişinin yanındaki taksi durağına giderek bir ticari taksiye bindi. Polis kıyafetli kişinin çok önce kapatılmış olan Cevizli Karakoluna gideceğini söylemesinden şüphelenen taksici, sahte polisi yetkililere ihbar etti. Kameraların incelenmesi sonucu adliyeye girişi ve adliye içerisinde dolaşıp keşif yaptığı tespit edilen Cemil Kurt Gebze'de yapılan operasyonla göz altına alınarak tutuklandı.

        ÇALINTI PLAKALI ARAÇLA ADLİYENİN FOTOĞRAFLARINI ÇEKTİLER

        Başsavcılık adliyede yapılan bu keşifle ilgili soruşturmayı sürdürürken 28 Eylül tarihinde de adliyenin karşısında duran bir otomobildeki şüpheli kişiler adliyenin fotoğraflarını çekmesiyle ikinci bir soruşturma başlattı. Güvenlik görevlilerinin durumu fark etmesi üzerine kaçan aracın plakasının İzmit'te çalınan bir araca ait olduğu çıktı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ