Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika MHP genel sekreteri açıkladı: "uyuşuk beyinler..."

        MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "Önceden içimize atılmış kozalar, 1 Kasım seçimi sonrasında kabuklarını kırmış, partimize içeriden ve dışarıdan topyekun bir taarruz başlamıştır. Daha önce defalarca dile getirdiğimiz 'MHP'yi karıştırma' hamleleri, 1 Kasım sonrasında hız ve derinlik kazanmıştır" görüşünü savundu.

        Büyükataman, yaptığı yazılı açıklamada, bir kaç ismin MHP Genel Başkanlığına adaylığını ilan ettiğini, MHP'de aday olmanın her ülkücünün en doğal ve demokratik hakkı olduğunu, partisini kamuoyu nezdinde tartışılır hale getirmenin, itibarsızlaştırmaya çalışmanın doğru olmadığını belirtti.

        1 Kasım seçiminin ardından partide yaşanan gelişmelere ilişkin, "Önceden içimize atılmış kozalar, 1 Kasım seçimi sonrasında kabuklarını kırmış, partimize içeriden ve dışarıdan topyekun bir taarruz başlamıştır. Daha önce defalarca dile getirdiğimiz 'MHP'yi karıştırma' hamleleri, 1 Kasım sonrasında hız ve derinlik kazanmıştır" değerlendirmesinde bulundu.

        "46 yıldır bedel ödemiş bir hareketin, 1980 öncesi ve sonrası hafızası olduğunu iddia edenlerin, milliyetçiliğin kendi sınırları içine hapsedildiği hezeyanı MHP'ye, MHP'nin dününe, bugününe, şerefli mazisine hakaret değil midir?" ifadesini kullanan Büyükataman, "MHP'nin 46 yıllık şerefli mazisinin her anında var olan, başta Sayın Genel Başkanımız olmak üzere, 1980 öncesi ve sonrası bu davaya emeği ve hizmeti geçen adsız kahramanları yok sayarak nefsine yenilenler, kendisinden başkasını dava adamı yerine koymayan egosu şişkinler enaniyetlerinin (bencilliklerinin) esiri olmuşlardır" görüşünü aktardı.

        "Kendini aşamayanlar ve nefis bataklığına saplananların, bu harekete hiçbir yarar sağlayamayacağını" savunan Büyükataman, şöyle devam etti:

        "Hareketin sorumluluğunu üstlenmeye talip olanlar, hareketin mensuplarını 'cinnet halinde', hareketi ise 'milliyetçiliği sınırları içine hapseden' şeklinde tanımlarsa bu kişiler bu hareketi temsil edebilir mi? İşlerine geldiğinde ülkücü iradeye saygı gösterilmesi gerektiğini söyleyenlerin, ülküdaşlarımızın durumunu kamuoyunda 'cinnet hali' olarak nitelendirmesi hangi aklın ve hangi halet-i ruhiyenin eseridir? Asıl cinnet hali bencillik, rütbe avına çıkmak, statü pususuna yatmak, daha büyük ufuklara odaklanmak yerine, günü birlik heveslere kapılmaktır. Bu hevesler ne ülkücülüğümüze sığacak ne de kaynağını Türk ve İslam değerlerinin terkibinden alan ülkülerimize uyacaktır. 'MHP'nin, küreselleşen dünyanın yeni şartlarına göre pozisyon alamadığını' ifade edenler, maalesef milliyetçiliği idrak edememiş, anlayamamıştır. Bunlara tavsiyemiz, bir hükümet programı ciddiyetinde hazırlanan seçim beyannamelerimizi bir kez daha okumalarıdır."

        "MHP'YE KEFEN BİÇME İŞTAHIYLA YANIP TUTUŞAN UYUŞUK BEYİNLER..."

        "Tartışmaya açılmış, toplum nezdinde itibarsızlaştırılmış bir Milliyetçi Hareket'in hiç kimseye faydasının olmayacağını" vurgulayan Büyükataman, "MHP ile ilgili fikir serdedeceklere tavsiyemiz, Milliyetçi Hareket'e dil uzatma cüretini göstermeden önce çok iyi düşünmeleri ve altından kalkamayacakları hezeyanlarda bulunarak hadlerini aşmamalarıdır. Göstereceğimiz müsamahanın sınırı, millet ve devlet bekasının ve partimizin onurunun eleştirilmeye başlandığı yere kadar olacaktır. Gazete köşelerinde, internet sayfalarında, içimizden veya dışımızdan dedikodu imalatı yapan, MHP'ye kefen biçme iştahıyla yanıp tutuşan uyuşuk beyinler, sipariş kalemler nereye kadar fitne ateşine odun atmaya devam edeceklerdir? MHP'nin en ufak gerilemesi bu çevrelere bayram havası yaşatmıştır" ifadesini kullandı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ