Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim YÖK'te uluslararası sıralandırma sistemleri

        Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından, "tarihinde ilk kez" uluslararası sıralandırma sistemlerinin ele alındığı bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

        YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, bu sıralama sistemlerinin dikkate alınması ancak üniversitelerin eğitim politikalarını değiştirecek bir faktör olarak değerlendirilmemesinin gerekliliği üzerinde duruldu.

        YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç başkanlığında, üniversite rektörlerinin katılımı ile "Uluslararası Sıralandırma Sistemlerinde Türk Üniversitelerinin Yeri Değerlendirme Toplantısı" düzenlendi.

        YÖK'te yapılan toplantıya, Boğaziçi, Bilkent, Koç, Orta Doğu Teknik, İstanbul Teknik, Sabancı, İstanbul, İzmir Yüksek Teknoloji, Gebze Teknoloji üniversitelerinin rektörleri katıldı.

        Toplantıda, bu sıralama sistemlerinin dikkate alınması ancak üniversitelerin eğitim politikalarını değiştirecek bir faktör olarak değerlendirilmemesinin gerekliliği üzerinde duruldu. Bu sistemlerin, üniversitelerin şeffaflaşması, rekabeti, tanınırlığı ve uluslararasılaşması süreçleri açısından "bir amaç olmayacak şekilde doğru birer araç olarak değerlendirilebileceği" görüşünün dile getirildiği toplantıda, bu sürecin üniversitelerin ihtisaslaşması ve misyon farklılaşmasına katkı sağlayabileceğine değinildi.

        Toplantı sonucunda, YÖK'ün yükseköğretime dair verileri daha geniş kapsamda ilgili kamuoyu ile paylaşılması konusunda görüş birliğine varılırken, bunun yükseköğretimde şeffaflığı ve üniversitelerin geleceğe yönelik planlama süreçlerine önemli katkıda bulunabileceği dile getirildi.

        Yükseköğretim Kurulu, konuya ilişkin değerlendirmelerin devam etmesi gerektiği ve bu bağlamda yakın bir tarihte tekrar toplanılacağını ifade etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ