Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Adana'da eski siyasetçi 14 yaşındaki kıza ilk kez 9 yaşında tecavüz etmiş

        Tecavüz eden kişinin de tutuklu sanıklardan 'V. dede' diye hitap ettiği bir siyasi partinin eski ilçe başkanı 61 yaşındaki V.Y. olduğunu öne süren küçük kız, "Şeker bayramıydı. Beni içeriye çağırdı, harçlık vereceğini söyledi. Kapıyı örttü, bana orada tecavüz etti. Ben bağırdım ancak ağzımı kapattı" dedi.

        Yumurtalık İlçesi'ne bağlı bir köyde oturan ilköğretim 8'inci sınıf öğrencisi G.S.Ç., haziran ayında okuldaki bir arkadaşına erkeklerle zorla ve para karşılığında cinsel ilişkiye girdiğini anlattı. Bu öğrencinin okul müdürüne durumu bildirmesi üzerine polise haber verildi. Emniyete götürülen küçük kız ifadesinde V.Y.'nin tecavüzüne uğradığını, ondan sonra hem Y. ile hem de diğer erkelerle birlikte olduğunu söyledi. Bunun üzerine başlatılan soruşturmada 11'i yaşı küçük, 2'si kadın 31 kişi gözaltına alındı. Soruşturma sonunda Cumhuriyet Savcısı, 29'u tutuklu 31 sanık hakkında 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı, hürriyetten yoksun kılma ve çocuğu fuhşa teşvik' suçlarından 2 ile 35'er yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle Ceyhan Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı.

        'BAYRAM GÜNÜ TECAVÜZ ETTİ'

        Davanın ilk duruşması görüldü ve sanıklar hakim karşısına çıktı. Aile ve Sosyal politikalar İl Müdürlüğü'nün de müdahil olduğu davada sanıklar suçlamaları kabul etmedi. Mahkemede ilk kez ifade veren G.S.Ç. ise, tüm sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi. Küçük kız ifadesinde, ne zaman tecavüze uğradığını ve ondan sonra neler yaşadığını detaylarıyla anlattı. Kendisine ilk tecavüz eden kişinin 'V.dede' diye hitap ettiği V.Y. olduğunu öne süren Ç., şunları söyledi:

        "Kendisi bizim köylümüz olur aynı zamanda köyümüzün eski muhtarıdır. Ben 9 yaşındaydım, bayramın ikinci yada üçüncü günüydü, şeker bayramıydı. Komşumuz olan H.'nin nişanı vardı. Yanımda A. isimli arkadaşım vardı. V.Y. arabasıyla yalnız olarak geldi, 'Size dondurma almaya gidelim' dedi. Biz de bindik ve gittik, dondurmayı bize aldı, daha sonra bizi eve götürdü, evde kimse yoktu. Ayşe dışarıda kaldı ve top oynuyordu, zira bize topu V.Y. almıştı. Beni içeriye çağırdı, harçlık vereceğini söyledi. Kapıyı örttü, bana orada tecavüz etti, ben bağırdım ancak ağzımı kapattı. 2015 yılı mayıs ayına kadar kendisiyle birden çok kez ilişkiye girdik. Kendisi bizim evin önünden arabasıyla geçiyordu ve bana işaret yapıp evine çağırıyordu, evde kimse olmuyordu, olduğu günler beni çağırmıyordu. Bana kendisi harçlık verirdi, babama da zaman zaman para verirdi, karşılığını benden alırdı. Hatta V.Y. bana Y.K. ile ilişkiye girmem konusunda beni yönlendirdi, 'Git onunla ilişkiye gir iyi parası var' diye."

        'BAŞIMA TÜFEK DAYADI'

        Küçük kız ayrıca V.Y.'nin tecavüzden sonra tehdit ettiğini de iddia ederek, "V.Y. ile ilk ilişkiye girdiğimizde ilişkiden sonra beni kendisi tehdit etti ve bunu kimseye anlatma dedi. Hatta elinde tüfek vardı ve başıma dayadı, uzun bir tüfekti" dedi.

        'BANA YAKIŞMAZ'

        V.Y. ise mahkemedeki savunmasında suçlamaları kabul etmedi. Küçük kızın babasının maddi durumunun iyi olmadığını ve bu nedenle de aileye yardım yaptığını belirten Y., savunmasında şunları söyledi:

        "G.'nin ailesine ev yaptırmak için çimento verdiğim, babasına çocuklarının eğitimiyle ilgili destek olduğum herkes tarafından bilinmektedir. Babası devamlı beni yolda çevirir ve yardımcı olmamı isterdi. çocukların okul ihtiyaçlarını alırdım ancak kesinlikle kıza harçlık vermiş değilim. Kızla cinsel ilişkiye girmediğim gibi, başkasının ilişkiye girmesinE de aracılık yapmış değilim. G.'nin iftira atacak kapasitede olduğunu düşünmüyorum, bu iftiraların arkasında bir ekibin olduğunu düşünüyorum. Ben yardımsever bir insanım, tüm insanlar benim yardımsever birisi olduğumu bilir. Bu iş bana kesinlikle yakışmaz, G.'yi dondurma alma bahanesiyle kandırmış ve kendisiyle cinsel ilişkiye girmiş değilim."

        Y. gibi diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ