Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Elazığ'ın eski belediye başkanına silahlı saldırı

        Elazığ'ıneskiBelediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, kullandığı cipe silahlı saldırı gerçekleştiren kişinin kendisine kin tutan bir büfe sahibi olduğunu söyledi.

        Selmanoğlu, Asayiş Şube Müdürlüğünde olaya ilişkin ifade verirken akrabaları ve yakınları da bina önünde toplandı.

        Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu da şube müdürlüğüne gelerek Selmanoğlu'na geçmiş olsun dileklerini iletti ve konu hakkında bilgi aldı.

        Vali Zorluoğlu, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, Selmanoğlu ve eşi Filiz Selmanoğlu'nun saldırıdan yara almadan kurtulduğunu söyledi.

        'TERÖR DEĞİL KİŞİSEL HUSUMET'

        Şüphelinin olayda kullandığı silahla kısa sürede yakalandığını anımsatan Zorluoğlu, saldırıda yer aldığı düşünülen iki kişinin daha gözaltına alındığını belirtti.

        Konuya ilişkin emniyet birimlerinin çok yönlü soruşturma sürdürdüğünü vurgulayan Zorluoğlu, terör bağlantısı olmayan saldırının kişisel husumetten kaynaklanma olasılığı üzerinde durulduğunu ifade etti.

        Eski Elazığ Belediye Başkanı Selmanoğlu da açıklamasında, saldırının belediye başkanlığı dönemindeki büfelerin yıkılması olayıyla alakalı olduğunu dile getirerek şöyle konuştu:

        "Bize silah sıkan, daha önce öğretmenevi önündeki sandalyelerle ilgili mücadele ettiğimiz, emniyetle birlikte kaldırdığımız karayollarının önündeki bir büfe sahibi. Bu büfe yıkımıyla ilgili arkadaş bize kin tutmuş."

        Kimseyle düşmanlığı olmadığını ve herkesi sevdiğini saydığını aktaran Selmanoğlu, başkanlığı süresince kimseye kötülük düşünmediğini söyledi.

        Eski Elazığ Belediye Başkanı Selmanoğlu ile eşinin bulunduğu cipe Yeni Mahalle Gazi Caddesi'nde seyir halindeyken E.U. tarafından tabancayla ateş açılmış, saldırıda Selmanoğlu çifti yara almadan kurtulmuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ