Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kurtulmuş: 3. Dünya Savaşı'ndan daha büyük tehdit olacak

        Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul İktisatçılar Derneği'nce, İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Göç ve Ekonomi" temalı "Sabahattin Zaim İslam ve Ekonomi Sempozyumu"na katıldı.

        Rahmetle, şükran ve minnetle andıkları Zaim'in isminin bile herkese hangi konumda, hizmette olunursa olsun insanlara hizmet etmeyi, memlekette ve dünyanın her yerinde insan-ı kamiller yetiştirilmesi için emek sarf etmeyi hatırlattığını aktaran Kurtulmuş, hocanın hem beşeri hem insani anlamdaki tüm olgunlukları akla getiren bir şahsiyet olduğunu kaydetti.

        Kurtulmuş, meselenin ikinci tarafının ise göç ve ekonomi olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

        "Göç ve ekonomiyle ilgili özellikle son zamanlarda dünya kamuoyunun çok önemli şekilde ilgisinin artmakta olduğunu görüyoruz. Biz Türkiye olarak göçün ortaya koymuş olduğu sorunlarla son 5 yıldır tabiri caizse boğuşan bir ülkeyiz. Türkiye yaklaşık 2 milyon 280 bin sadece Suriyeli mülteciyle karşı karşıya kalmıştır ayrıca Irak'tan gelen mültecileri kabul etmiştir. Özellikle son 5 yılda tarih boyunca yaptığımız gibi bu millet dünyanın neresinde başı sıkışan, başı belaya giren varsa, yardım isteyen kim varsa ona elini uzatmış ve ona ülkesinin sınırlarını açarak kendilerine ev sahipliği yapmıştır."

        "TÜRKİYE MÜLTECİLERİ ALIRKEN HAZMETMW ZORLUĞU ÇEKMEDİ"

        Ortaya konan bu başarının devletten daha çok millete ait olduğunu dile getiren Kurtulmuş, "Eğer bu milletimizin böylesine büyük bir hazmetme kapasitesi olmasaydı, bu tabiri bir yerden hatırlıyorsunuz, 3 tane mülteci geldiği zaman hazmetme kapasitesinden bahseden batılı ülkeleri kast ederek söylüyorum, 5 bin, 10 bin mülteci geldiği zaman ayağa kalkanlara inat bu millet neredeyse 2,5 milyon mülteciyi 5 yıl içinde alırken hiçbir şekilde hazmetme zorluğu çekmedi" dedi.

        Kurtulmuş, göç meselesinin mevcut şartlar devam ederse gelecek yılların en önemli ana sorunlarından olmaya devam edeceğine dikkati çekerek, "Çok daha açık söylüyorum, eğer dünya sistemi ve dünyanın temel aktörlerinin göç konusundaki tavırları bu şekliyle devam ederse, küresel göç tehdidi 3. Dünya Savaşı'ndan daha büyük bir tehdit olarak insanlığın gündeminde devam edecektir" diye konuştu.

        Avrupa ülkelerinin doğudan gelen mültecileri önlemek için sınırlarına teller, duvarlar ördüğünü belirten Kurtulmuş, "Çok net söylüyorum, bütün sınırlarınıza çelik duvarlar koysanız hatta mümkün olsa gök kubbeyi de çelikten kubbeyle örseniz dünyadaki bu düzen böyle devam ettiği sürece kapıdan kovduğunuz mülteciler bacadan girecek, kapıdan kovduğunuz mülteciler pencereden girmeye devam edeceklerdir" dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ