Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Anadolu Yayıncılar Derneği'nden TBMM'de kulis yasağına tepki

        Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, TBMM'de basın mensuplarına saat 20.00'den sonra kulis yasağı getirilmesi kararının basın özgürlüğü bakımından kabul edilemez olduğunu açıkladı.

        Burhan, yaptığı yazılı açıklamada, TBMM İdare Amirlerinin Meclis'te uygulanacak yeni güvenlik önlemlerini belirlemek amacıyla yaptığı toplantıda aldığı, basın mensuplarına saat 20.00'den sonra kulis yasağı getirilmesi kararının basın özgürlüğü bakımından kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, "Ayrıca uzun yıllardır mecliste yer alan basın mensuplarının kullandığı büroların kaldırılmasının da gündemde olduğu belirtilmiştir. Buralarda görev yapan basın mensuplarının meclis çalışmalarına engel olmak bir yana, katkı sağladıkları bilinmektedir" ifadesini kullandı.

        Anadolu Yayıncılar Derneği olarak basın mensuplarının saat 20.00'den sonra da kulislerde rahatça çalışabilmesi gerektiğini belirtiklerini vurgulayan Burhan, şöyle devam etti:

        "Meclis'in içinde basına çalışma yasağı getirmek, sınırlama getirmek doğru bir yaklaşım değildir. Farklı siyasi parti iktidarlarında bile gündeme gelmeyen bu uygulamalar vahimdir. Bu kararı basın özgürlüğüne ağır bir müdahale olarak görüyoruz. Her ne kadar teknik gerekçeler ortaya konsada kabul edilemez bir yaklaşım olduğunu ve bir an evvel bu karardan vazgeçilmesini talep ediyoruz. Bu konuda 250 medya kuruluşunu temsilen, Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ı ve ilgili Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Beyi basına sahip çıkmaya davet ediyoruz."

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ