Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'li Gürsel Tekin, Kıvırcık Ali için türkü söyledi

        Türk Halk Müziğinin sevilen ismi 'Kıvırcık Ali' isimli Ali Özütemiz, ölümünün 5'inci yılında Bakırköy Belediyesi tarafından düzenlenen törenle anıldı. Törende Türk Halk Müziğinin ünlü isimlerinin seslendirdiği Kıvırcık Ali'nin şarkıları salonda duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

        Beş yıl önce Çatalca yakınlarında geçirdiği elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden Türk Halk Müziği'nin sevilen bestecisi ve yorumcusu "Kıvırcık Ali" lakaplı Ali Özütemiz, Bakırköy Belediyesi tarafından Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezinde düzenlenen törenle anıldı. Törene Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun yanı sıra Kıvırcık Ali'nin ailesi ve çok sayıda Kıvırcık Ali'yi seven vatandaş katıldı. Anma töreninde ilk olarak sahneye çıkan Kıvırcık Ali'nin Oğlu Eren Özütemiz ve Kızı Ecem Özütemiz seslendirdiği 'Yanımda Sen Olmayınca' şarkısı salonda duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

        Anma törenine katılan Türk Halk Müziği Sanatçılarından Edip Akbayram, Hüseyin Turan, Berdan Mardini, Soner Olgun, Güler duman, Sevcan Orhan, Gülcan Koç gibi sanatçılar Kıvırcık Ali'nin türkülerini seslendirmesi salondan büyük beğeni topladı. Gecede Ahmet Selçuk İlhan ise okuduğu şiirler vatandaşların duygusal anlar yaşamasına neden oldu.

        "TRAFİK TERÖRÜNÜN ÖNÜNE EĞİTİMLE GEÇİLİR"

        Kıvırcık Ali'yi anma programına katılan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Ocak ayı içerisinde acaba trafik kazasında kaç kişi kaybettik. Çok üzülerek söylüyorum savaş meydanlarında kaybedilmiş gibi 273 insanımız hayatını kaybetti. Bu sadece kamuoyuna yansıyan, bir de bunun yansımayan kısımları var. İnanılır gibi değil maalesef bu trafik terörünün önüne bir türlü geçilemedi. Tek bir çözümü var eğitim. Parayla pulla olsaydı bu sorunların hiçbiri yaşanmazdı. Alışveriş merkezleriyle, rezidanslarla değil eğitimle olur. Umut edelim inşallah olur. Bu vesileyle Ali kardeşim için ailesine sabır diliyorum" dedi.

        "OCAK AYI SON YILLARDA KAYBETTİĞİMİZ DEĞERLERİ HATIRLATMAYA BAŞLADI"

        Kıvırcık Ali'yi anma programına katılan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, "Rahmetli Kıvırcık Ali'yi ölümünün beşinci yılında rahmetle anıyoruz. Bizde ocak ayı kıtlığı, yoksulluğu hatırlatır. Gençlik yıllarımda da bu ocak ayında yeni yılı kutladığımızı öğrendim. Umuyorum ki bu ocak ayı bir önce ki yıldan çok daha huzurlu ve bereketli olduğumuz bir yıl olur. Ama ne yazık ki Ocak ayı bende son yıllarda trafik terörüne kurban ettiğimiz Kıvırcık Ali ile birlikte o faşist katliamlarda kaybettiğimiz Uğur Mumcuları, Hrant Dinkleri hatırlatmaya başladı" diye konuştu.

        GÜRSEL TEKİN VE BÜLENT KERİMOĞLU KIVIRCIK ALİ ŞARKISINI SESLENDİRDİ

        Kıvırcık Ali'nin çocukları Eren Özütemiz ve Ecem Özütemiz'in seslendirdiği şarkı sonrası, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu tarafından plaketle ödüllendirildi. Kıvırcık Ali'nin oğlu Eren Özütemiz, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Gürsel Tekin ve Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun sahnede tutarak babasının eseri olan 'Isırgan Otu' şarkısını söylettirdi. Protokol üyelerinin seslendirdiği şarkı katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ