Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Hava Durumu (18.01.2016) İstanbul'da beklenen kar yağışı etksini arttırıyor

        Meteoroloji yetkilileri, Marmara Bölgesi için yoğun kar yağışının beklendiğini bildirmişti. Yapılan uyarıların ardından beklenen kar yağışı şehrin yüksek kesimlerinden itibaren etkili olmaya başladı. Özellikle Büyükçekmece, Küçükçekmece, Avcılar ve Bahçelievler’de başlayan kar yağışının ilerleyen saatlerde etkisini arttırarak sürdürmesi bekleniyor.

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, şehir hayatının normal seyrinde devam etmesi için tüm önlemleri aldığı bildirildi. İBB, Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ilgili tüm birimlerin katılımıyla alarm durumuna geçti.

        İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

        Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon, İtfaiye, Zabıta, Sağlık ve Sosyal Hizmetler, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar, Destek Hizmetleri Daire Başkanlıkları, İETT, İSKİ, Atık Yönetimi, Trafik, Kırsal Hizmetler Destek, Veteriner Hizmetleri Müdürlükleri, Beyaz Masa, İSFALT, İGDAŞ, İSBAK, Şehir Hatları, Ulaşım A.Ş., İl Emniyet Müdürlüğü, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü, BEDAŞ, AYEDAŞ, sorumlu müdürleri AKOM yönetim masasında 24 saat esasına görev yapacak.

        İBB, 114 ARAÇ VE İŞ MAKİNESİ İLE 5 BİN 450 PERSONELLE TEYAKKUZDA

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi, karla mücadele çalışmaları kapsamında bin 114 araç ve iş makinesi, 5 bin 450 personel ile 4000 kilometre yol ağında olumsuzluklara karşı vardiyalı görev yapacak. Tüm araçlar, araç takip sistemi ile anlık olarak AKOM’da takip edilecek. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatlarıyla köylerde oluşturulan Traktör Kar Kürüme Ekipleri muhtarların sorumluluğunda kendi yollarını açmak için görev yapacak. 52 kilometre uzunluğundaki metrobüs yolu 32 araç ile sürekli ulaşılmaya açık tutulacak. İETT Pazartesi günü için ek otobüs seferleri koydu. Metro ise seferleri sıklaştırılacak.

        BUZLANMA ERKEN UYARI SİSTEMİ (BEUS) DEVREDE

        BEUS (Buzlanma erken uyarı sistemi) ile ani hava soğumaları ve buzlanma durumları önceden tespit edilerek ilgili birimler uyarılacak. Kış şartlarıyla mücadele kapsamında depolarda tuz ve solüsyon hazır bekletiliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçe belediyelerine tuz ve solüsyon desteği sağlanırken talep durumunda takviye yapılacak.

        KRİTİK KAVŞAKLARDA 52 KURTARICI VE ÇEKİCİ HAZIR BEKLETİLECEK

        Kritik kavşaklarda 52 kurtarıcı ve çekici muhtemel yolda kalmalar ve kazalara karşı hazır bekletilecek. İlçe belediyelerinde 24 saat nöbetçi ve görev yapacak ekipler hazır bekletilecek. İlçeler kendi imkanları yetersiz kaldığı durumlarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından desteklenecek.

        İSTANBUL VALİLİĞİ: ÖZEL ARAÇLARLA TRAFİĞE ÇIKILMAMALI

        İstanbul Valiliği, kar yağışı nedeniyle vatandaşları uyararak, gerek kalmadıkça özel araçları ile trafiğe çıkılmamasını duyurdu.

        Valilikten yapılan basın açıklamasında kar yağışı ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

        "Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan değerlendirmeye göre; İstanbul'da 17 Ocak Pazar günü kuvvetli sağanak yağmur şeklinde görülecek olan yağışın, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüşmesi, aralıklarla Salı akşamına kadar yerel olarak etkili olacağı tahmin edilmektedir.

        Rüzgârın güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-90 km/saat) şeklinde esmesi ve sıcaklığın Pazartesi günü hissedilir derecede azalarak 0 dereceye kadar düşmesi beklenmektedir.

        Bu nedenle vatandaşlarımızın;

        Zorunlu olmadıkça özel araçları ile trafiğe çıkmamaları, araçları ile yola çıkan vatandaşlarımızın mutlaka kar lastiği, zincir, takoz ve çekme halatı kullanmaları/ bulundurmaları, araçların teknik yönden gerekli kontrollerini yaptırmaları, trafik kuralları, işaret ve işaretçilerine uymaları, resmi makamlara ait duyuruları takip etmeleri seyahat, can ve mal güvenliği açısından önem arz etmektedir."

        YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun kuzeybatı kesimlerinde yoğun kar yağışı beklendiğini açıkladı. Meteoroloji, pazartesi günü İstanbul, Ankara, Kocaeli, Bolu, Çanakkale dahil yurdun kuzeybatı kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışının beklendiği belirtildi.

        Kar kalınlığının bazı yerlerde 20 santimetre ve üzerinde olmasının tahmin edildiği bildirilen açıklamada buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksamalar oluşması muhtemel risklere karşı uyarı yapıldı.

        Meteoroloji'nin açıklaması şöyle:

        "Ülkemizin batı kesimlerinde devam eden sağanak yağmurun akşam saatlerinden sonra etkisini artırarak kar yağışına dönmesi ve yarın Marmara'nın güney ve doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale ), İç Anadolu'nun kuzeybatısı (Ankara, Eskişehir ve Çankırı), Kütahya, Afyonkarahisar, Zonguldak, Bartın, Düzce, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli (5-20 cm), yer yer yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ