Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Yarın okullar tatil mi? (19 Ocak 2016) İstanbul'da okullar tatil oldu mu?

        Türkiyenin bazı illerinde etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle birçok okulda eğitime kar arası verilmişti. Kar yağışını fırsat bilen öğrenciler Salı günü de okulların tatil olmasını bekliyor. Peki 19 Ocak Salı günü okulların tatil mi? İşte detaylar...

        YALOVA'DA OKULAR TATİL

        Yalova Valiliği etkili olan kar ve tipi yüzünden 19 Ocak Salı günü il genelindeki okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildi. Valiliğin aldığı bu karar, Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü'nün internet sitesinden duyuruldu.

        BALIKESİR'DE EĞİTİME KAR ENDGELİ

        Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yurdu etkisi altına alan olumsuz hava koşulları nedeniyle Bandırma ilçesi ile birlikte, Manyas, Savaştepe, Gönen ve Marmara ilçelerinde de okulların 19 Ocak Salı tatil edildiğini bildirdi.

        İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL DEĞİL

        İstanbul Valisi Vasip Şahin, resmi twitter hesabından 19 Ocak Salı günü eğitim öğretimin devam edeceğini söyledi.

        TEKİRDAĞ'DA OKULLAR TATİL

        Tekirdağ'ın Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerinde, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.

        Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, yaptığı açıklamada, yoğun buzlanma nedeniyle ilçede eğitim ve öğretim veren tüm okulların tatil edildiğini söyledi.

        Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz de kişisel Twitter hesabından yaptığı duyuruda "18 Ocak 2016 tarihinde buzlanma tehlikesi nedeniyle Kapaklı'da okullar bir gün süreyle tatil edilmiştir" ifadelerini kullandı.

        Bu arada, ilçede buzlanmaya hazırlıksız yakalanan sürücüler zor anlar yaşadı. Kayganlaşan yollarda maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldi.

        Çerkezköy Belediyesi ekipleri, buzlanmaya karşı ilçe genelindeki yollarda tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.

        ÇANAKKALE'DE OKULLAR TATİL

        Çanakkale il merkezi ve bazı ilçelerde okullar olumsuz hava koşulları nedeniyle 19 ocak Salı günü tatil edildi.

        İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, olumsuz hava şartları nedeniyle Yenice, Gelibolu ve Biga'daki tüm ilk ve orta dereceli okullar ile Çanakkale merkez, Lapseki ve Gökçeada ilçelerinde taşımalı eğitim gören ilk ve orta dereceli okullar Salı günü tatil edildi.

        SİVAS KANGAL'DA OKULLAR TATİL

        Olumsuz hava koşulları nedeni ile Sivas'ın Kangal ilçesinde Salı günü ilk ve orta dereceli okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

        PAZARTESİ GÜNÜ BİRÇOK İLDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

        Haftalar öncesinden İstanbul'da kar yağışı ile ilgili uyarılar yapılmıştı. Uyarıların devam etmesi ile kar yağışı dün akşam saatlerinde etkisini gösterdi. Kar yağışını fırsat bilen öğrenciler merakla okulların tatil olup olmayacağını araştırmaya başlamıştı. İstanbul Valisi Vasip Şahin, okulların 18 Ocak Pazartesi günü(bugün) tatil olacağını twitter hesabından duyurdu.

        Türkiye'nin birçok ilinde 18 Ocak Pazartesi günü okullar tatil edildi. İşte okulların tatil edildiği illerden bazıları;

        Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde ilk ve orta dereceli okullar,

        Kocaeli'nde il genelinde anaokulları, ilk, orta ve liseler ile (rehabilitasyon merkezleri dahil), Sakarya'da ilk, orta ve liselerde, Tekirdağ'ın Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar'da,

        Balıkesir'in Dursunbey, Susurluk, Marmara ve Sındırgı ilçelerinde 1 gün tatil verilirken, Gönen ve Manyas ilçelerinde taşımalı eğitime,

        Yalova'da ve Manisa'nın Demirci İlçesi'nde ise eğitim öğretime 1 gün ara verildi.Gönen ve Manyas ilçelerinde taşımalı eğitime, Yalova ve Manisa'nın Demirci İlçesi'nde eğitim öğretime 1 gün ara verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ