Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şehit Uğur Şahin Adana'da son yolculuğuna uğurlandı

        Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde PKK'lı teröristlerce keskin nişancı tüfeği ile şehit edilen jandarma özel harekatta görevli Jandarma Uzman Çavuş 29 yaşındaki Uğur Şahin'in cenazesi, memleketi Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde düzenlenen törenin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

        Ankara'da görev yaparken geçici görevle gönderildiği Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde şehit olan Uğur Şahin'in cenazesi, uçakla gönderildiği Adana Havalimanı'ndan alındıktan sonra Ceyhan İlçesi'nde getirildi. Şehidin cenazesi, Emek Mahallesi'ndeki baba evine getirildiği anda anne Beyhan Şahin, bir yakını ve bir astsubay kadının kolları arasında aracın yanına geldi. Baba Mehmet Şahin ise ambulansla sağlık ekiplerinin kontrolü altında eve getirildi. Burada yakınları ve sağlık ekipleri tarafından ambulanstan indirilen acılı baba, şehidin 5 yaşındaki kızı Pusat ve eşi Beyhan ile Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde görev yapan diğer oğlu Jandarma Uzman Çavuş Sercan Şahin'e sarılarak gözyaşı döktü.

        "ÇOK İYİ BİR ASKERDİ"

        Daha sonra yakınlarına sarılarak ağlayan Sercan Şahin, "Keşke onun yerine ben ölseydim. Çok iyi bir askerdi" diyerek ağladı.

        Annesi Beyhan Şahin ise "Ben sana daha doyamadım. Bizi bırakıp nereye gidiyorsun" diye ağıt yaktı. Cenaze, Türk bayraklarıyla donatılan baba evinde yaklaşık 10 dakika bekletilip helallik alınmasından sonra konvoy eşliğinde Abdulkadirağa Merkez Çarşı Camii'ne götürüldü.

        Şehit Uğur Şahin'in cenazesi Adana'nın Ceyhan ilçesinde baba evine getirildi. Şehidin babası MehmetŞahin, oğlu uzman çavuş Sercan ve eşi Beyhan'a sarılarak gözyaşı döktü.

        Buradaki törene Adana Valisi Mustafa Büyük, 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, askerler, şehidin yakınları ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ