Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 2016 yılı hac kayıtları başladı

        Başvuruların internet üzerinden yapılabiliyor olması ile müftülüklerde yoğunluk yaşanmadı. Samsun'da internet üzerinden başvuru yapmak yerine müftülüğe gelerek başvuru yapanlar da oldu.

        İlk defa hac kaydı yaptıracak olanlar, anlaşmalı bankalara 20 TL ücret yatırdıktan sonra, müftülüğe gelerek başvurularını yaptı. Hac ön kayıtlarının 18-27 Ocak tarihleri arasında yapıldığını belirten yetkililer, şu bilgileri verdi:

        "Önceki yıllarda hac kaydı yaptıranların kayıtlarının sistem tarafından otomatik olarak yenilecek. Daha önceki yıllarda hac kayıtları olup geçen yıl kuraya giren hacı adaylarımızın kayıtları ise 18 Ocak 2016'da otomatik olarak yenilenecek. 2016 hac kuraları 2 Mart 2016'da çekilecek. Hac kesin kayıtları ise 7-18 Mart 2016 tarihlerinde yapılacak. Çekilecek kurada Hac kesin kayıt hakkı elde eden hacı adaylarımız 'Kesin Kayıt Belgelerini' internet üzerinden cep telefonlarına gelecek SMS şifresiyle alacaklardır. Diyanet İşleri Başkanlığı Organizasyonu ile Hacca gitmek üzere kesin kayıt belgelerini alan Hacı adaylarımız belirlenen süre içerisinde İl Müftülüklerinde kesin kayıtlarını yaptıracaklardır."

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ