Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Alnındaki bot izinin sahibi tespit edilemeyince, ‘işkence’ sayılmadı

        Ahmet YUKUŞ / GAZETE HABERTÜRK

        Diyarbakır’ın Bismil İlçesi Metem Lisesi’nde 2013 yılında öğrenci Ş. Eşen ve arkadaşları, okul idarecileriyle kavga etti. Polisin, öğrencileri kontrol ederken zor kullandığı öne sürüldü.

        Ağabey Meshut Eşen, yaşananları cep telefonu ile kaydederken gözaltına alınıp İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Karakoldan 5 saat sonra yarı baygın ve vücudunda morluklarla çıkan Eşen, polis memurları M.E.K., H.A. ve A.T. tarafından darp edildiği iddiasıyla şikâyetçi oldu. Bismil Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Emniyet kamerasından polisleri teşhis eden Meshut Eşen, yaşadıklarını savcıya şöyle anlattı:

        YARALAMADAN YARGILANACAKLAR

        Diyarbakır Kriminal Polis Laboratuvarı ile Jandarma Genel Komutanlığı uzmanlık raporunda, “Müşteki Eşen’in vücudunda ve alnındaki ayak izleri ile M.E.K.’nin ayakkabı izinin aynı olmadığı” bildirildi. Soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Bal, iddianameyi “işkence suçunun oluşmadığı” kanısıyla Asliye Mahkemesi’ne sundu. 3 polis, “işkence”den değil, “kasten yaralama suçundan” yargılanacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ