Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Sur'da 40 gün karanlık odada kalan 5 kişi kurtarıldı

        Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde mahsur kalan 5 kişilik aileyi, asker çatışma bölgesinden çıkararak güvenli bölgeye taşıdı. Kendilerini kurtaran askere teşekkür eden aile, "Allah sizi başımızdan eksik etmesin. Sizi görünce Allah'a şükrettik. Umudumuzu kesmiştik, burası bize mezar olacaktı" dediler.

        Diyarbakır'ın Sur İlçesinin 6 mahallesinde geçen 2 Aralık'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı, 10 Aralık'ta kaldırıldıktan bir gün sonra 11 Aralık'ta tekrar kondu. Sokağa çıkma yasağı sürerken, geçen 18 Aralık gününden bu yana polis, jandarma ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı birliklerin katılımıyla PKK'lı teröristlere yönelik yaptığı operasyon devam ediyor. Operasyonların sürdüğü bölgede bulunan askeri birlikler, çatışmaların yoğun olarak yaşandığı Hasırlı Mahallesi Sabuncu Sokak'ta yaşayan 3'ü çocuk 5 kişilik aileyi kurtardı. 40 günden bu yana karanlık bir odada kaldıklarını söyleyen 5 kişilik aile, güvenli bölgeye götürüldükten sonra sağlık kontrolünden geçirildi. İhtiyaçları karşılanan aile bireyleri, kendilerini kurtaran askerlere teşekkür etti.

        VALİLİK:TÜM İHTİYAÇLARI KARŞILANDI

        Diyarbakır Valiliği de 5 kişilik ailenin kurtarılması ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Valilik'ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

        "Müşterek olarak vatandaşın ev ve eklentilerini işgal eden, cadde ve sokakları kapatan, silahlı saldırıda bulunan bölücü terör örgütü mensupları ile işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, ilçe merkezinde açılan hendekleri kapatmak, barikatlar ve engelleri kaldırmak, el yapımı patlayıcıları imha etmek maksadıyla operasyon icra edilmektedir. İcra edilen operasyon kapsamında 18 Ocak 2016 tarihinde, Sur İlçesi Hasırlı Mahallesi Sabuncu Sokak'ta ikamet eden ve sokağa çıkma yasağının başladığı günden bu yana bölücü terör örgütü mensupları tarafından evlerini terk edip güvenli bölgeye gitmeleri engellenen 5 kişilik aile güvenlik güçlerinin icra ettikleri operasyon ile alınarak güvenli bölgeye sevk edilmiş ve müteakiben sağlık kuruluşuna sevk edilerek kontrolleri yaptırılmış, ardından şahsi ihtiyaçları karşılanarak, çatışma bölgesinden güvenli bölgeye sevkleri sağlanmıştır."

        BURASI BİZE MEZAR OLACAKTI

        Yapılan operasyonla güvenli bölgeye taşınan ailenin reisi kendilerini kurtaran askerlere teşekkür ederek, "Allah sizi başımızdan eksik etmesin. Sizi görünce Allah'a şükrettik. Kapıdan çıkamıyorduk. 40 gün karanlık bir odada kaldık. Her tarafı delik deşik etmişler. Hiçbir şey bırakmamışlar. Şükürler olsun bugünleri gördük. Biz umudumuzu kesmiştik. Burası bize mezar olacaktı. Allah devletimize iğne ucu kadar zarar verdirmesin" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ