Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Yaralı teröristler, örgüt tarafından infaz ediliyor

        Güvenlik birimlerinin istihbarat raporuna göre, 15 Ocak'ta Siirt merkezdeki Ulus Mahallesi'nde güvenlik güçleri ile terör örgütü üyeleri arasında çıkan çatışmada bazı teröristler yaralandı.

        Terörist grup yaya olarak kaçarken, örgüt üyeleri içlerinden yaralı 2 kişiyi, çatışma bölgesinden çıkamayacakları endişesiyle infaz etti. İnfaz edilen teröristlerin cesetlerinin, Sakarya Mahallesi Sakıp Beyko Caddesi 503 Sokak'taki bir adreste bırakıldığı istihbarat raporunda yer aldı.

        Ayrıca rapora göre bu infaz, diğer teröristler arasında büyük bir infiale yol açtı. Bu olaydan ötürü bölgedeki 40 teröristin, silahlarını da bırakarak kaçtığı ve halkın arasına karıştığı belirlendi. Kaçan teröristlerden ikisi, vatandaşların ihbarıyla yakalandı.

        TERÖR ÖRGÜTÜNDE "ÖZÜR" TARTIŞMASI

        Öte yandan, 13 Ocak'ta Çınar İlçe Emniyet Amirliği binasına PKK tarafından patlayıcı yüklü araçla gerçekleştirilen terör saldırısı sonrası örgüt içinde "özür" tartışması yaşandı.

        PKK mensupları arasında geçen telsiz konuşmalarında, örgütün mantığına ters olarak değerlendirilen "özür" kavramının, terör örgütünde sıkıntılar meydana getirdiği görüşü dile getirildi.

        "Çınar halkının bugüne kadar PKK'ya hiç destek vermediği ve bunu hak ettikleri" şeklinde yorumların yapıldığı konuşmalarda, "Halka karşı yumuşama eğilimi gösterildiği takdirde bir daha sözlerimizi dinletemeyeceğiz. Cizre'deki direnişin Silopi'ye oranla bu kadar süre devam etmesinin en büyük nedeni, ilçe halkının bizden korkmasıdır" ifadeleri yer aldı.

        Güvenlik kaynaklarının değerlendirmelerine göre, "Halk korkmazsa devlete kucak açar" düşüncesinin bulunduğu bölücü terör örgütünde, "özür" konusunun ileride yansımaları çok olacak bir sıkıntıya yol açacağı düşünülüyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ