Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Joe Biden için havalimanında hareketlil

        Gökhan ARTAN / İSTANBUL

        ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden cuma günü Türkiye'ye gelecek. Biden'ın, Davos'ta Dünya Ekonomik Forumu'na katıldıktan sonra Cuma günü İstanbul'a gelerek hükümet ve sivil toplum liderleriyle bir araya gelmesi bekleniyor. Biden, Türkiye ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşecek. Biden'ın çantasında DAEŞ'le mücadele, Irak'taki Türk askerinin varlığı ve Suriye'deki gelişmelerden oluşan 3 ana dosya buunuyor.

        APRONDA HAREKETLİLİK

        ABD Başkan Yardımcısı Biden'ın, Türkiye ziyareti sırasında sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileriyle de görüşmesi planlanıyor. Geliş saati gizli tutulan ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın kurşun geçirmez aracı da, ABD askeri kargo uçağı ile öğlen saatlerinde İstanbul'a getirildi. ABD'ye ait iki kargo uçağı ile malzemeler, korumalar ve araçlar getirildi

        İKİ ASKERİ NAKLİYE UÇAĞINDAN 5 ARAÇ GETİRİLDİ

        ABD'ye ait askeri iki kargo uçağı Atatürk Havalimanı'na indi. Apronda yan yana park eden uçaklardan malzemeler ile korumalarının kullanacağı zırhlı araçlar ve Biden'ın kullanacağı kurşun geçirmez 5 araç indirildi. Özel yapım araçların indirilişinde gösterilen titizlik dikkatlerden kaçmadı. Bunun yanı sıra çok sayıda ekibin de malzemelerle Türkiye'ye geldiği gözlendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ