Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Çınar saldırısıyla ilgili 112 Acil Servis hakkında soruşturma

        Veysi İPEK / DİYARBAKIR

        Diyarbakır'ın Çınar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne PKK'lılarca 13 Ocak'ta yapılan ve 1 polisin şehit olduğu 3'ü çocuk 5 kişinin can verdiği bombalı saldırıyla ilgili "olaya gerektiği gibi müdahale edilmediği" iddiasıyla İl Sağlık Müdürlüğü Acil Hizmetler Başhekimliği görevlileri ve ilgilileri hakkında soruşturma başlatıldı. Savcılık dün de (pazartesi) "gereğince mühadale edilmediği" iddialarının araştırılması için Çınar İtfaiye Amirliği görevlileri ve ilgililer hakkında da soruşturma başlatmıştı.

        Çınar İlçesi'nde 13 Ocak'ta İlçe Emniyet Müdürlüğü ve lojmanlarına yönelik PKK'lıların patlayıcı yüklü araçla yaptığı saldırıya ilişkin soruşturma devam sürüyor. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, 13 Ocak'ta teröristlerin bomba yüklü araçla gerçekleştirdiği saldırıda 1 polis memurunun şehit olduğu, 5 vatandaşın hayatını kaybettiği, 40 vatandaşın da yaralandığı hatırlatldı.

        AMBULANSLARIN GEREĞİNCE MÜDAHALE ETMEDİĞİ İDDİASI

        Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz yaptığı yazılı açıklamada, "Çınar İlçe Emniyet Amirliğine yönelik patlayıcı madde yüklü araç ile terör saldırısı düzenlenmiş saldırıda bir polis memurumuz şehit olmuş, 5 sivil vatandaşımız,hayatını kaybetmiş, 40 vatandaşımız da yaralanmış olup, çok sayıda ev, iş yeri ve araç zarar görmüştür. Çınar Cumhuriyet Başsavcılığı, patlama sonrasında Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü Acil Hizmetler Başhekimliğine bağlı 112 ambulanslarının olaya gereğince müdahale etmediği yönündeki iddialarından dolayı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 160/1 maddesi kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü Acil Hizmetler Başhekimliği görevlileri ve ilgilileri hakkında soruşturma başlatmış, soruşturmanın sonucu hakkında kamuoyu bilgilendirelecektir" dedi.

        Savcılık dün de (pazartesi) "gereğince mühadale edilmediği" iddialarının araştırılması için Çınar İtfaiye Amirliği görevlileri ve ilgililer hakkında da soruşturma başlatmıştı. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Bilici de, PKK'lı teröristlerin Çınar Emniyet Amirliğine düzenlediği bombalı saldırının ardından çıkan yangına gerektiği gibi müdahale edilmediği yönündeki iddianın gerçeği yansıtmadığını açıklamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ