Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 21 Ocak Perşembe günü hangi illerde okullar tatil?

        Kar yağışı nedeniyle, 21 Ocak Çarşamba günü okulların tatil edildiği illler...

        İZMİR

        İzmir'in Bergama ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bir gün süre ile tatil edildi. Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, öğle saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle ilçedeki ilk ve orta dereceli okulların 21 Ocak Perşembe tatil edildiğini açıkladı. Canatan, "Buzlanma ve kar nedeniyle herhangi bir olumsuzluğa ve mağduriyete sebep olmamak için eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilmesini uygun gördük" dedi.

        ESKİŞEHİR

        Eskişehir'de de ilk ve orta dereceli okullar valilik tarafından, olumsuz hava koşulları nedeniyle 21 Ocak Perşembe günü tatil edildi.

        Valilik tarafından yapılan açıklamada kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Eskişehir İl genelinde okullarda 21 Ocak Perşembe günü eğitim ve öğretime ara verildi. Yetkililer, çalışan hamile ve engellilerin de idari izinli sayılacağını bildirdi.

        ÇANAKKALE

        Çanakkale'nin Yenice ilçesinde, etkili olan kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime 21 Ocak Perşembe günü ara verildi.

        Yenice İlçesinin özellikle yüksek kesimlerinde etkili olan ve yarın da devam etmesi beklenen kar yağışı nedeniyle, 21 Ocak Perşembe günü ilk ve orta dereceli okullarda taşımalı eğitime Kaymakamlık kararıyla ara verildi. Karar doğrultusunda taşımalı eğitim gören öğrenciler tatil yapacak, diğer öğrenciler ise eğitim öğretime devam edecek.

        UŞAK

        Uşak'ta, etkili olan kar yağışı nedeniyle valilik il genelinde ilk ve orta dereceli okulları bir günlüğüne tatil edildi. Kamu kuruluşlarında çalışan hamile ve engelliler de idari izinli sayıldı.

        Uşak'ta akşam saatlerinde başlayan ve hayatı olumsuz etkileyen kar yağışı nedeniyle Uşak Valisi Ahmet Okur, twitter hesabından, 'Yoğun kar yağışı ve taşımalı eğitimde muhtemel riskler değerlendirilerek ilimizde eğitime bir gün ara verilmiştir' açıklamasını yaptı.

        Öte yandan, kamu kuruluşlarında çalışan hamile ve engelliler de idari izinli sayıldı.

        MANİSA

        Manisa'nın Demirci ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

        Demirci Kaymakamlığı’nın kararı ile 21 Ocak 2016 günü Demirci ilçesindeki tüm okulların 1 gün süre ile tatil edildiği duyuruldu.

        Öte yandan kent merkezinde ilçe belediyesinin kar mücadele ekipleri çalışmalarını sürdürürken, Manisa Büyükşehir Belediyesi Demirci Maski ekipleri de kırsal mahalle yollarının trafiğe açık kalması için iş makinaları ile çalışmalarını sürdürüyor.

        Demirci ilçesine bağlı Kerpiçlik mahallesinde yoğun kar yağışından dolayı yolda kalan sürücülerin imdadına yetişen Manisa Büyükşehir Belediyesi Demirci Maski ekipleri vatandaşları bulundukları yerden alıp evlerine ulaşmalarını sağlıyor.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ