Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'nin yeni yüzleri cesur ve net tavır istiyor

        Düzgün KARADAŞ / GAZETE HABERTÜRK

        CHP’nin 35. olağan kurultayında partinin vitrini yenilendi. Özellikle Bilim Yönetim ve Kültür Platformu (BYKP) listesinden kendi alanında uzman çok sayıda akademisyen, parti meclisine (PM) girdi. HABERTÜRK, CHP’nin yeni yüzleri ile konuştu. Yeni isimlerin uzmanlık alanları ve mesajları şöyle:

        ‘TABAN DEĞİŞİM İSTİYOR’

        Prof. Dr. Özkan Yıldız (Siyaset sosyolojisi): PM seçimlerinde çıkan tablo, tabanın gerçekten değişim istediğini ortaya koyuyor. Bu değişimin de yeni seçilen kadrolarla yapılacağına inanıyor. Bu da şunu gösteriyor, parti tabanı Kemal Kılıçdaroğlu döneminde başlayan değişimi destekliyor. Bundan sonra bu değişimin Anadolu’ya, toplumun dezavantajlı gruplarına, varoşlara, toplumun farklı kesimlerine dokunan, onları kucaklayan bir noktaya taşınması gerekiyor.

        ‘CESUR, NET OLMALIYIZ’

        Prof. Dr. Zeki Kılıçaslan (Eski İşçi Kardeşliği Partisi Genel Başkanı): Bence Türkiye bir yol ayrımında, bölgemiz önemli gelişmelere gebe. Biz parti olarak bu gidişata karşı kendi somut önerilerimizi ortaya koymak, 21. yüzyıl Türkiye perspektifimizi netleştirmek zorundayız. Cumhuriyet’imizin, bu yeni döneme ve gelişmelere nasıl cevap vermesi gerektiğini cesurca tartışmak zorundayız.

        ‘PM ÇATISI ALTINDA MÜCADELEYE DEVAM’

        Canan Kaftancıoğlu (Toplumsal Bellek Platformu sözcülerinden): İdealim için aydınlık, yaşanabilir bir Türkiye yaratmak için mücadele veriyorum. Bundan sonra da PM çatısı altında aynı mücadeleme devam edeceğim.

        ‘ÖNCÜLÜĞÜ ÜSTLENEBİLİR’

        Prof. Dr. Ali Rıza Erbay (Kardiyoloji ve biyokimya): Bilgi ve birikimimi şimdi partimin başarılı olması için kullanacağım. Türkiye’nin şu anda birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. CHP, yeni dönemde üreteceği politikalarla Türkiye’nin birleştirici, uzlaştırıcı gücü olabilir. Bunun için birlik ve beraberliğimizi önceleyen sloganlarla yola çıkabiliriz. CHP, yeni dönemde demokrasi ve özgürlük savaşının bayraktarı olmalı. Yeni kadrolar bunun öncülüğünü üstlenebilir.

        ‘ÖTEKİ TÜRKİYE’NİN SESİ’

        Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya (Ceza hukuku): Ülkemizde hukuk, adalet ve fikir özgürlüğü alanında sorunlar var. Ülkemize demokrasiyi getiren parti olarak bu anlamda bize büyük görevler düşüyor. İkinci olarak, sosyal demokrasi açısından “Öteki Türkiye” dediğimiz, fakirlikle boğuşan vatandaşlarımızın sosyal haklarını almaları için yeni dönemde mücadele etmeliyiz. 7 Haziran seçim bildirgemizde olduğu gibi yeni ekonomik projelerimizle “öteki Türkiye”nin sesi olmalıyız.

        ‘BARIŞ VE BİRLİĞE İHTİYAÇ VAR’

        Doç. Dr. Alper Keten (Adli Tıp Uzmanı): Türkiye’nin, barışa ve birliğe ihtiyacı var. Evrensel insan hakları değerlerini ortaya koyarak bu barış ve kardeşlik için CHP önemli rol oynayabilir. Buna uygun politikaları yeni dönemde ortaya koyabilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ