Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Cizre’deki yaralılar hastaneye kaldırıldı

        GAZETE HABERTÜRK

        HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sokağa çıkma yasağının sürdüğü Cizre’de yaralıları almaya giden Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın da aralarında bulunduğu gruba ateş açıldığını ve IMC TV kameramanı Refik Tekin’in de aralarında bulunduğu 10 sivil yaralıyla birlikte bir evin bodrum katında yardım beklediklerini iddia etti.

        TBMM’de konuşan Demirtaş, şunları söyledi: “Cizre’de yaralılardan ölen olursa sorumlusu hükümettir. Er geç sokağa çıkma yasakları kalkacak. Er geç bu ülkede normalleşmeye doğru gideceğiz. Katledilen sivillerin, çocukların, bebeklerin hukuk çerçevesinde tek tek hesabı sorulacaktır.”

        Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, TBMM Genel Kurulu’nda HDP’li milletvekillerinin Cizre’de aralarında Sarıyıldız’ın da bulunduğu gruba ateş açıldığı ve yaralılara ambulans gönderilmediği iddialarına yanıt verdi. Kendisine gelen son bilgiyi paylaşan Elvan, “Sayın Sarıyıldız, belediye başkanvekili ve birlikte oldukları kişiler belediyeye intikal etmiş durumdalar. Yaralılar da hastaneye sevk edildi” açıklamasını yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ