Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Foça'da mülteci botu alabora oldu: 12 ölü!

        İzmir'in Foça ilçesinde, yasa dışı yollarla Avrupa'ya kaçmaya çalışan sığınmacıları taşıyan lastik botun alabora olması sonucu, aralarında çocuklarında bulunduğu 12 kişi hayatını kaybetti. İki çocuğunu kaybeden sığınmacı bir annenin feryatları yürek dağladı. 26 mülteci kurtarılırken kayıp 12 kişinin aranmasına devam ediliyor.

        60 KİŞİYİ TAŞIYAN LASTİK BOT ALABORA OLDU

        Edinilen bilgiye göre, olay sabah saatlerinde Foça ilçesinin 13 mil açıklarında Midilli istikametinde meydana geldi. Yasa dışı yollarla Yunanistan'a gitmeye çalışan aralarında kadın ve çocukların bulunduğu tahmini 50 kişiyi taşıyan lastik bot, Foça açıklarında alabora oldu.

        CAN PAZARI YAŞANDI, ZAMANLA YARIŞILDI

        Can pazarının yaşandığı olayda ekipler, havadan ve denizden seferber oldu. Ekipler, 26 kişiyi sağ salim limana çıkardı. Şuana kadar aralarında çocuklarında bulunduğu 12 kişi boğularak hayatını kaybetti. Limana çıkartılan göçmenler, 112 acil servis ekipleri tarafından tedavi altına alındı. Sağlık ekipleri, bazı kişilere ise dakikalarca kalp masajı yaparak hayata döndürmeye çalıştı.

        İKİ EVLADINI KAYBEDEN ANNENİN GÖZYAŞLARI...

        Öte yandan, çocuklarına daha iyi bir gelecek için çıktığı umut yolculuğun yaşadığı faciadan sağ olarak kıyıya çıkarılan Suriyeli anne, kurtulduğuna sevinemedi. İki çocuğu Ege Denizi'nin buz gibi sularında kaybeden anne gözyaşlarına boğuldu. Evlatlarını kaybeden annenin hüngür hüngür ağlaması ise yürekleri dağladı.

        İZMİR VALİSİ: ÖLÜ SAYISI 12

        Ekiplerin bölgedeki kurtarma çalışmaları devam ederken, İzmir Valisi Mustafa Toprak, faciada aralarında çocuklarında bulunduğu 12 kişinin hayatını kaybettiğini, 12 kişinin ise aranma ve kurtarılmasına devam edildiği bildirdi.

        Organizatör oldukları öne sürülen iki kişinin ise ifadesi alınmak üzere Foça Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü iddia edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ