Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Sömestr tatili etkinlikleri

        Sömestr geldi. Yıl boyu derslerle, sınavlarla mücadele veren öğrencilerin yüzü bugün güldü. Karnelerini alan öğrencileri şimdi de tatil heyecanı sardı. 15 günlük tatil boyunca nerede ne etkinlik var; kamplar, oyunlar, gösteriler, atölye çalışmaları, sergiler, dans şovları ve dahasını sizler için derledik... İşte sanat dolu bir sömestre için rehberiniz.

        HELLO KITTY GELİYOR

        Harita

        Akbatı AVM, Türkiye’de ilk kez minik hayranları için İstanbul’a Hello Kitty’yi getiriyor. Hello Kitty etkinlikleri sömestr boyunca 14.00-16.00 arası ücretsiz gerçekleşecek.

        Harita

        Cevahir AVM, çocuklara coğrafya ile ilgili etkinlik programları sunuyor. Şipşak Dünya Turu ile çocukların hem eğlenmesini hem de ülkeler hakkında bilgi edinmesini amaçlayan AVM’de minikler eğlenerek bilgilenecek. Etkinlik sömestr boyunca ücretsiz gerçekleşecek.

        SANAT KAMPI

        Kadıköy’deki Kraft Güzel Sanatlar, 6-12 yaş arası çocukları Junior Sömestre Sanat Kampı’nda bir araya getiriyor.

        KRAFT Junior Sömestre Sanat Kampı 25-29 Ocak’ta!

        Çocukların her gün farklı bir tekniği deneyimleyeceği çalışmalarda, özgün baskı, seramik, mozaik, heykel, rölyef gibi plastik sanatlar alanlarının dışında, yaratıcı yazarlık ve kitap resimleme, drama ve fotoğrafçılık gibi farklı disiplinler de yer alacak. Sanat tarihi, çağdaş sanat konularının da eğlenceli biçimde çocuklara aktarılacağı kamp çalışmaları, Kraft’ın Acıbadem’deki atölyesinde 25-29 Ocak’ta gerçekleştirilecek.

        KONSERLER

        Sömestr Fest 2016 kapsamında; Duman, Aydilge, Athena, Yok Öyle Kararlı Şeyler, Cem Adrian gibi ünlü sanatçılar ve gruplar öğrencilerle İstanbul Kongre Merkezi’nde buluşacak.

        ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER

        Forum İstanbul içinde yer alan Jurrasic Land de sömestr tatiline özel bir şov düzenliyor. Bu showda pırdino sürpriz yumurta gösterisi ile dinozor sahne şovları miniklere unutulmaz anlar yaşatacak. Yine bir başka etkinlik de BEN10. Şimdi Kahramanlık Zamanı adıyla düzenlenen etkinlik sonunda kazanan Cartoon Network Zone’a ailesi ile birlikte seyahat etme hakkı kazanacak. Etkinlikler ücretsiz olarak 24 Ocak-1 Şubat arası gerçekleşecek.

         Image Title 1  Image Title 2
        Description

        Capacity AVM tarafından düzenlenen sömestr etkinliklerinde çocuklar kumdan heykel yapmayı öğrenecek. Yalnızca kum kullanılarak yapılmış dev heykelleri de inceleme ve fotoğraf çektirme şansı bulacak çocuklar, el becerilerini ve hayal güçlerini geliştirecekler. Ücretsiz etkinlikler 26 Ocak-8 Şubat arası 12.00-18.00’de gerçekleşecek.

        SHREK GÖSTERİSİ

        Aile boyu severek izlediğimiz, filmlerine bayıldığımız Shrek bu kez canlı performansla sahnede olacak.

        Shrek 22 Ocak- 7 Şubat tarihleri arasında Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde...

        22 Ocak7 Şubat tarihleri arasında Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde sahnelenecek Shrek Müzikali gösterisi Türkçe üst yazı ile sahneleneceğinden daha çok okuma bilen çocuklara hitap ediyor. Ama o atmoferi yine de çocuğum yaşasın isterseniz kaçırmayın deriz.

        Harita

        Sabancı Müzesi de öğrencilerin yarıyıl tatillerini eğlenceli bir şekilde geçirmeleri için harika bir program hazırladı. Her gün 11.00 – 13.00 ve 14.00-16.00 saatleri arasında çoukları eğlenceli aktiviteler bekliyor. Etkinliklerde; resim heykel okulu, kış atölyesi ve düşümdeki oyunlar adı altında 3 farklı program yer alıyor.

        Çocukların vakit geçirmekten keyif aldığı mekânlardan Kidzania da özel program yaptı. Çocuklara verilecek en güzel hediyelerden Kidzania her gün eğlenceli etkinlikleriyle kapılarını miniklere açarak eğlenceli bir gün yaşatacak.

        BUBBLE SHOW

        Underwater Paradise Bubble Show büyüleyici balonları sahneye taşıyor. Harika lazer gösterileri, özel efektler ve ışık showları eşliğinde balon gösterisi Underwater Paradise Bubble Show 29 Ocak-7 Şubat arası Wolkswagen Arena’da olacak. Devasa balon gösterisinin fiyatları ise 68 ila 123 TL arasında değişiyor.

        İstanbul Oyuncak Müzesi ziyaret etmekten en çok keyif aldığımız yerlerden. Eğer çocuğunuzu bu müzeye hâlâ götürmediyseniz sömest bunun için harika bir fırsat. Müzede çocuğunuzun en güzel oyuncakları görmesini sağlayabilir, birbirinden eğlenceli atölyelerle çocuğunuzun kişisel gelişimine katkıda bulunabilirsiniz.

        Harita

        Atölyelerin fiyatları 10 ila 35 TL arasında değişiyor. Tahta oyuncak boyama atölyesi, seramik atölyesi, Karagöz gölge oyunu atölyesi gibi çocuklara hitap eden son derece eğlenceli aktiviteler sömestre özel programlandı. Aktivitelere 3 ila 6 yaş grubu çocuklar aileleri ile 7 ila 12 yaş arası çocuklar ise bireysel olarak katılabiliyorlar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ