Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Denizli'de ‘Eşim kendini bıçakladı’ yalanı Yargıtay’dan döndü

        Fevzi ÇAKIR/ANKARA

        Denizli’de yaşayan A.Ç., boşanma davası açtığı eşini, 2013’te kızını görmek için gittiği evde yaşanan tartışma sonrası bıçakladı. Gözaltına alınan A.Ç. hakkında “eşini kasten yaralama” suçundan 4.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

        Denizli 5. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen davada E.Ç., “Boşanma kararımız sonrası tehdit ediyordu. Kardeşimin evine geleceğini söyleyince polisi arayarak durumu bildirdim. Bana çakı bıçağı ile saldırırken polis yetişti” dedi. Sanık A.Ç. ise bıçak kullanmadığını, eşinin kendi kendini bıçakla yaralayarak “Kocam beni bıçaklıyor” diye bağırdığını öne sürdü.

        Mahkeme A.Ç.’nin beraatına karar verince mağdur eş E.Ç. temyize gitti. Dosyayı görüşen Yargıtay, yerel mahkemenin kararını bozdu. Kararda, E.Ç.’nin, kocasının kendisini çakı bıçağıyla yaraladığını söylediği anımsatılarak, “Bu savunmayı doktor raporları da doğruluyor. Bu nedenle beraat kararının bozulması gerekir” denildi. Bu karar sonrası A.Ç. “kasten yaralama” suçundan 4.5 yıla kadar hapis istemiyle yeniden yargılanacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ