Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bakan Avcı: Velilerimiz öğrencilerimizi üzmesin, kırmasın

        HABERTÜRK TV

        Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İstanbul Beykoz'daki Güzelcehisar İlkokulu'nda öğrencilerin karnelerini dağıttı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Avcı, "İkinci dönemde bütün okulllarımızda her şeye rağmen çocuklarımız okullarına dönecekler" dedi. Avcı, 5 öğrencinin yaralandığı olay ile ilgili olarak, "Çocuklarımıza geçmiş olsun diyorum. Bunun herhangi bir değerle, gerekçeyle gereklendirilebilecek bir olay değil. Bu tam bir vahşet. Pek çok okulumuza benzer saldırılar yapıldı. Bu terör örgütünün bugüne kadar gerçekleştirdiği eylemleri şiddetle kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

        Avcı, "Öğrencilere öğretmenlere çok teşekkür ediyorum. Çok çalıştılar. Özellikle ilkokul ve anaokul öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Rana öğretmene teşekkür ederim. Her öğrenci için manilerle dolu karne hazırlamış. Çocuklarımızın tatilde ödev yapmayacaklar. İstedikleri kitapları kendileri okuyacaklar. Bir zorunluluk ve ödev psikolojisi yapılmayacak. Sinemaya gidecekler, maça gidecekler, kar topu oynayacaklar. Yarıyıl tatilinde sağlık diliyorum" dedi.

        Diyarbakır'da karne dağıtımı sırasında bir okula atılan patlayıcı sonucu 5 öğrencinin yaralandığı saldırıyla ilgili Avcı, "Çocuklarımıza geçmiş olsun diyorum. Bunun herhangi bir değerle, gerekçeyle gereklendirilebilecek bir olay değil. Bu tam bir vahşet. Pek çok okulumuza benzer saldırılar yapıldı. Bu terör örgütünün bugüne kadar gerçekleştirdiği eylemleri şiddetle kınıyoruz. Yılbaşında biz milli eğitim olarak bölgenin 15 ilinden il milli eğitim müdürlerimizi, ilçe milli eğitim müdürlerimizi Van'da topladık. Bölgedeki okullarımızın durumunu gözden geçirdik. Sokağa çıkma yasağı uygulanan Cizre ve Silopi'de ki öğrencilerimiz özellikle 8. ve 12. sınıf öğrencilerimiz ya bulundukları illerde ya da komşu illerde misafir edilip eğitimden geçirilecek. Onlar bu tatilde biraz çalışacak. Takviye kursları veriyorlar. 8 ve 12. sınıflara öncelik veriyoruz. Bu tür pansiyonlu okullarda yoğun bir tempoyla çalışacaklar. Herkese geçmiş olsun ve nefretle kınıyorum" diye konuştu.

        YGS başvurularının başlayacağı zaman terör olaylarının olduğu bölgelerde alınacak önlemlerle ilgili ilgili sorulan bir soruya Bakan Avcı, "ÖSYM Yönetim Kurulu toplanıyor. Sokağa çıkma yasağı olan yerleşim birimindeki öğrencilerimiz ve ya kamu görevlilerimiz onlar için özel bir düzenleme yapmak için bugün toplanıyorlar. Akşama ilan ederler alınacak önlemleri" diye cevap verdi.

        Velilere bir uyarıda bulunan Avcı "Bu karneler bir değerlendirme yapıyor. Ama bu herşeyin sonu değil. Velilerden ikinci yarıyıla hazırlamalarını bekliyoruz. Bütün velilerin karneleri arşivimizde var. çocuklarına yüklenen aileler olursa onların o karnelerini açıklarız. İşin şakası çocuklarımız dinlensinler" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ