Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Polise siper olan Mehmetçik yaşadıklarını anlattı

        Bundan yaklaşık 1 ay önce terör örgütü PKK ve güvenlik güçleri arasında Şırnak'ta çıkan bir çatışmadaki görüntü Türkiye'ye damga vurmuştu. Başrolde operasyon sırasında yaralanan bir Özel Harekat Polisi ile bir asker vardı. Özel Harekat Polisi Süleyman Y.’nin ev araması sırasında sıcak temasta yaralandığını gören Jandarma Uzman Çavuş E. tankın üzerine çıkarak operasyon bölgesinde polisi kurtarmak için kendi bedenini siper etmişti.

        O anın kahramanına ulaşıldı ve o kahraman yaşananları böyle anlattı:

        "O sırada polis ağabeyimize en yakın olan bendim. İlk müdahaleyi yaptım. Bina içine emniyetli bir bölgeye çektim. Sürekli konuşarak bilincinin açık kalmasını sağladım, tampon yaptım. Çatışma devam ediyordu. Hendek ve barikatlardan dolayı ambulans veya kobra araçları bulunduğumuz yere gelemedi. Bunun üzerine komutanlarımız tank yönlendirdi. Tank gelince arkadaşlarla beraber polis arkadaşımızı tankın üzerine, çamurluk kısmına yükledik. Sıcak bölgeden çıkana kadar tankın üzerinde 250, 300 metre gittik. O sırada terörist ateşi devam ediyordu. Süleyman ağabeyin üzerine siper oldum. Hendek ve barikatları geçtikten sonra, Süleyman ağabey zırhlı araca alındı ve hızlı şekilde hastaneye sevk oldu. Buradan da Adana'ya sevk ettiler, yarım saat daha geç kalsa şehit olabilirdi. Onunla ağabey kardeş gibi olduk. Konuşuyorduk. Çocukları olduğunu biliyordum. Süleyman ağabeyin çocukları aklıma geldi. Kendimi hiç düşünmeden siper ettim" diye konuştu."

        KOMUTAN ALNINDAN ÖPTÜ

        Uzman Çavuş E.'nin komutanı Binbaşı Hüseyin S. de askeriyle gurur duyduğunu belirterek, "Böyle yiğit askerlerin tabur komutanı olmaktan onur duyuyorum. Personelim eğitimlidir. Cephe hattında kimseyi geride bırakmaz. Kimseyi geride bırakmayız" değerlendirmesinde bulundu. O sırada başka bir hatta bulunduğunu ve olayı telsizden duyduğunu aktaran Binbaşı S., " 'Bu yiğit kim' dedim. Askerimi öğrendim. Dönüşte de alnından öptüm" ifadesini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ