Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Avcılar'da ön ödemeli Mercedes dolandırılığı

        Nihat ULUDAĞ/ İSTANBUL

        Avcılar'da bulunan Has Otomotiv şirketinden 3 adet Mercedes alımı için 3 işadamının "ön ödeme" olarak yaptığı 374 bin TL parayı kendi hesaplarına aktaran 8 kişi gözaltına alındı.

        Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Otomotik Şirketi'nin şikayeti üzerine harekete geçti.Yürütülen soruşturmada, 3 işadamının ön ödeme olarak yaptığı 374 bin TL paranın, onların adına sahte kimliklerle açılan banka hesaplarına aktarılarak çete üyeleri tarafından çekildiği belirlendi.

        Banka dekontlarını inceleyen Siber Polisi, parayı çeken zanlı Muzaffer K.'ya ulaşıldı. Genişletilen soruşturmada, Muzaffer K.'yı organize eden Tuncay G. ile Mehmet Coşkun G.'nin kimlikleri tespit edildi.

        OPERASYONDA 5'İ KADIN ÇALIŞAN 8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Yürütülen operasyonlarda, çete üyesi Muzaffer K., Tuncay G. ve Mehmet Coşkun G. ile otomotiv şirketinde çalışan 5 kadın personel gözaltına alındı.

        Zanlıların, Mercedes otomobil almak için sıraya yazılarak ön ödeme yapan işadamları adına, "işlerim bozulduğu için otomobil almaktan vazgeçtim, ön ödeme parasını hesabıma yatırılmasını arz ederim" şeklinde dilekçe hazırladıkları. İşadamlarının adına düzenledikleri sahte kimliklerle onların adına hesap açtırarak bu paraları o hesaplara aktardıkları ve işadamı gibi bankalara giderek paraları çektikleri tespit edildi.

        KADIN ÇALIŞANLAR SERBEST KALDI

        Polisteki sorgularının ardından Bakırköy Adliyesi'ne sevk edilen 8 zanlıdan otomotiv şirketi çalışanı 5 kadın savcılık sorgularının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken çete üyesi 3 kişi de tutuklandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ