Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Demirtaş: PKK ve hükümet duygusal kopuşu idrak edemiyor

        Esra YAZDIÇ DEMİR / GAZETE HABERTÜRK

        HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Doğu ve Güneydoğu illerinde vatandaşların yaşadığı “duygusal kopuş”u hem hükümetin hem de PKK’nın idrak edemediğini söyledi.

        Demirtaş’ın açıklamaları özetle şöyle:

        * Şu anda çatışmayı ve savaşı yürüten taraflar toplumun geldiği duygusal kopuşu yeterince idrak edemiyorlar. Ben bunu hem hükümet hem de PKK için söylüyorum. Yakın tarihimizde Yugoslavya bunun örneği. Bir kıvılcıma bakıyor bu işler. Dolayısıyla bu tehlikeyi hükümetin de PKK’nın da görmesi lazım.

        * Batı için şunu söylerim: Aynı apartmanda oturuyoruz ve alt katta yangın çıkmış durumda. Üst katta güvende olduğunuzu düşünmeyin, gelin o yangını hep beraber söndürelim. n Hükümetin kullandığı kavramlar o kadar incitici ki. “Temizlemek, süpürmek... Ev ev süpüreceğiz” denildiği zaman Kürtler bunu üzerine alıyor. “PKK militanlarını temizleyeceğiz” gibi algılamıyor insanlar. Kırılmanın temelinde bu yatıyor.

        * Aday olmamam için öfkeyle hareket edip fevri çıkışlar yapmam için özellikle eşimi hedef alıyorlar. Çok seviyesiz, çok ahlaksızca. Eşimin geçirdiği tedavi süreçlerini anlatmak zorunda mıyız? Bunların hepsi mahremdir. Lider eşleri neden bunlara sessiz kalıyorlar?

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ