Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Doktoru, Bahçeli'nin ameliyatını anlattı

        Mehmet KARACA / HABERTÜRK TV

        Geçtiğimiz günlerde açık kalp ameliyatı olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 12 yıllık doktoru Prof. Dr. Erol Şener Habertürk TV'ye konuştu.

        MHP lideri Bahçeli geçtiğimiz günlerde Kocaeli'nde özel bir hastanede sessiz sedasız ameliyat masasına yattı. Ameliyatının ardından birkaç gün hastanede tedavisine devam edilen Bahçeli daha sonra Ankara'da bir otele yerleşti.

        "HER TÜRLÜ İMKANI SAĞLAYABİLİRİZ"

        Bahçeli'nin otele yerleşmesi dikkat çekerken, bunun cevabını Prof. Erol Şener verdi. Şener, "Bir süre daha bize yakın olsun, bizim kontrolümüzde olsun diye. Şu anki oteli biraz sakin bir otel, orada her türlü imkanı sağlayabildiğimiz bir otel, özel hemşiresi ve özel doktorları var" dedi.

        Bahçeli, kendisine geçmiş olsun ziyaretine gelen konuklarını da bu otelde kabul ediyor.

        "BASINA YANSIMASINI İSTEMEDİ"

        Prof. Şener, Bahçeli'nin özellikle otelde kalmayı tercih ettiğini belirtti. "MHP lideri operasyonun basına yansımasını istemedi" diyen Bahçeli'nin doktoru, "Hastanede her şeyin daha çabuk ortaya çıktığını, medyaya yansıdığını gördüğü için rahatsızlık hissi vardı" diye konuştu.

        AMELİYAT KARARI 8-9 AY ÖNCE VERİLMİŞ

        "Haziran seçimlerinden iki üç ay önce karar vermiştik" diye ameliyatın sürpriz olmadığını belirten Prof. Erol Şener, "7 Haziran seçimleri ile geçen bir ay sonrasında hükümet durumları belli olur, bir ay sonra ben seninle beraberim. Ne istiyorsan yapabilirsin demişti" ifadelerini kullandı.

        Ancak 7 Haziran seçimleri sonrasında hükümetinin kurulamamasıyla birlikte, 1 Kasım seçimlerine gidilmesi Bahçeli'nin ameliyat planlarını bozdu. Seçimlerinin tekrarlaması kararıyla ameliyat takvimi ileri bir tarihe atıldı. Prof. Erol Şener, "Hem onun için sıkıntılı bir süreç olduğunu düşünüyorum, hem seçimin ortaya çıkması sürecin daha da uzaması bizi ve tıbbi ekibi de strese soktu" dedi.

        "ESKİSİNDEN DAHA İYİ OLACAK"

        Hafta sonunu otelde geçirecek olan MHP lideri, burada kontrol altında tutulmaya devam edecek. Başka bir rahatsızlığı bulunmayan Bahçeli için doktoru "Bence kesinlikle eskisinden daha iyi olacak" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ