Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Halaçoğlu'nu yine AF KURTARDI!

        Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’nde bir kız öğrencisinin çıplak fotoğraflarını çekerek internette yaydığı iddiasıyla meslekten ihraç edilen Yrd. Doç. Ahmet Halaçoğlu’nu daha önce olduğu gibi yine bir af kurtardı. Danıştay, Halaçoğlu’na “bir daha dönmemek ve unvanını kullanmamak" üzere verilen YÖK’ün idari cezasının sicil affı kapsamına girdiğine karar verdi. Kararla Halaçoğlu’nun üniversiteye dönüş yolunun açıldığı ifade edildi.

        TTK BAŞKANI'NIN KARDEŞİ

        Edinilen bilgiye göre, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu’nun “porno suçlamasıyla" mesleğinden atılan kardeşi Yrd. Doç. Ahmet Halaçoğlu’na Danıştay kararıyla dönüş yolu açıldı.

        Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde Yrd. Doç olarak öğretim üyeliği yaparken, makam odasında bir kız öğrencisinin çıplak fotoğraflarını çektiği ve bu görüntüleri internetten yaydığı suçlamasıyla YÖK tarafından meslekten “bir daha dönmemek ve unvanını kullanmamak" üzere atılan Ahmet Halaçoğlu, Danıştay’da, YÖK kararının geçen yıl çıkartılan sicil affı kapsamında değerlendirilmesi istemiyle dava açtı.

        Danıştay da Halaçoğlu’na ilişkin meslekten ihraç kararının af kapsamında olduğunu bildirdi. YÖK’te de iletilen karar çerçevesinde Halaçoğlu’nun tekrar üniversiteye dönüş yolunun açılabileceği kaydedildi.

        DAHA ÖNCE DE AF KURTARMIŞTI

        Sicil affıyla tekrar üniversiteye dönmesi gündeme gelen Halaçoğlu daha önce de başka bir afla atıldığı mesleğine dönmüştü. Yakın çağ tarihi yardımcı doçenti Halaçoğlu’nun, yazdığı İnkılap Tarihi kitabında, ‘Atatürk aleyhine, Saidi Nursi lehine ifadeler kullandığı’ iddiası subuta erince, yine üniversitenin önerisi ve YÖK Disiplin Kurulu’nun onayıyla kamu görevinden ihraç edilmişti. Halaçoğlu, ‘Rahşan affı’ diye bilinen afla Süleyman Demirel Üniversitesi’ne dönüş yapmıştı.

        KIZ ÖĞRENCİNİN İFADESİNDEN...

        "BU olay yüksek lisansa başladıktan sonra oldu. Ahmet Halaçoğlu bana çok yakın davranıyordu. Bir süre sonra niyeti belli oldu. Öğrenci olduğum için fakülteye sürekli gelmem gerekiyordu. Bir gün Ahmet Halaçoğlu yanıma gelerek fotoğraflarımı çekmek istediğini söyledi. Zorla çekti. Kimseye söyleyemedim. Çünkü öğrenciydim, durumu anlatsam bile kimse bana inanmayacaktı. Hoca resimleri daha sonra sileceğini söyledi. Ancak silmedi.

        SULU ŞAKALAR, EL TACİZLERİ

        FAKÜLTEYE her gelişimde hocanın sulu şakaları ve el tacizleri direnme gücümü kırdı. Müsaade etmediğim için cinsel bir beraberlik olmadı. Hocanın odasına her gidişimde aynı şekilde davranışlara maruz kaldım. Hakkında kendisini suçlayıcı soruşturmalar açılmasından, memuriyetini kaybetmekten korktuğunu, ailesinin de durum ve fotoğraflardan haberdar olmasından endişelendiğini söylüyordu. Olayla ilgisi olmayan bazı kişilerin mağdur olmaması için gerçeği açıklamaya karar verdim. Müstehcen resimlerim Ahmet Halaçoğlu tarafından, makam odasında çekildi. Konunun hassasiyeti ve utanç vericiliği karşısında konuşmakta zorlanıyorum.

        SEVİŞMEYE ZORLADI

        BU olay bir yıl önce başladı. Diplomatik metin derslerinde metinleri okuyabilmek için, Halaçoğlu’nun yardımına ihtiyaç duyuyor ve odasına gidiyordum. Ancak her gidişimde ‘Tamam otur biraz bekle’ diyerek beni oyaladı. Yalnızlık ortamı ayarladı. Sonra sulu el şakaları ve konuşmalarla hoca-öğrenci sınırlarını ortadan kaldırdı. Söz ve el tacizlerinin daha da ileri gidebileceğini tahmin edemedim. Durum zamanla cinsel tacize varan el şakalarına dönüştü. Beni sevişmeye zorladı."

        MİLLİYET

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ