Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Karne töreninde beyin kanaması geçirdi!

        Uğur USLUBAŞ / BURSA

        Edinilen bilgiye göre, Bandırma'nın Paşakonak Mahallesinde ikamet eden ve Bandırma'da öğretmenlik yaptıkları öğrenilen Bahardır (42) ve Gülçin (45) Ergin çiftinin Beşiktaş Bayan Voleybol takımının alt yapısında forma giydiği öğrenilen 13 yaşındaki kızları Alçelya Ergin öğrenim gördüğü Bandırmadaki özel bir okulda arkadaşları ile birlikte karne heyecanını yaşamaya hazırlanırken sınıfta aniden fenalaştı.

        BEYİN KANAMASI

        Açelya Ergin, öğretmenleri ve arkadaşları tarafından okula çağrılan 112 Acil Sağlık ambulansı ile Bandırma Devlet Hastanesine kaldırıldı. Açelya'ya burada yapılan ilk müdahalede, beyninde meydana gelen anevrizma (baloncuk patlaması) nedeniyle beyin kanaması geçirdiği belirlendi. Yoğun bakımda tedavisi sürdürülen Açelya'nın akşam saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti.

        ANNESİNE ORGAN BAĞIŞI VASİYETİNDE BULUNMUŞ

        Açelya Ergin'in beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından harekete geçen Balıkesir organ koordinatörlüğü ekipleri küçük kızın ailesiyle görüşüp organ bağışını anlattı. 13 yaşındaki Açelya'nın daha önce yaşadıkları bir sohbet sırasında kendisine organlarını bağışlamasını vasiyet ettiğini belirten anne Gülçin Ergin, eşi Bahadır Ergin ile birlikte küçük kızlarının organlarının bağışlanmasına izin verdi.

        3 KİŞİYE UMUT OLDU

        Beşiktaş Bayan Voleybol alt takımında sporcu olduğu öğrenilen Açelya'nın 3 kişiye umut olan karaciğeri ve iki böbreği için Bursa'daki Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden ekipler yola çıktı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ