Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Üç odalı" evde 45 çocukla yaşam mücadelesi
        1

        Rakka kentinde yaşayan Nasır ve Mehmet Cellud kardeşler, çatışmaların şiddetlenmesi üzerine yaklaşık 3 yıl önce aileleriyle Türkiye'ye sığındı. Aileleriyle Şanlıurfa'ya gelen kardeşler, daha sonra merkez Eyyübiye ilçesinde kiraladıkları müstakil eve yerleşti.

        2

        Geçimlerini gündelik işlerde çalışarak sağlamaya çalışan Suriyeli kardeşler, sayıları 45 olan çocuklarıyla zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor.

        3

        Mehmet Cellud (52), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4'ü ikiz olmak üzere 21 çocuğa sahip olduğunu söyledi.

        4

        Suriye'de saldırıların artması üzerine kardeşiyle Türkiye'ye geldiklerini dile getiren Cellud, "Şu anda Şanlıurfa'da müstakil bir evde yaşıyoruz. İkimiz de çift evli olduğumuz için 3 odalı evde çok zorlanıyoruz. Buna rağmen halimize şükrediyoruz" dedi.

        5

        Bu kadar insanı bir arada görenlerin durumlarına bir hayli şaşırdığını anlatan Cellud, imkanları olmadığı için başka bir eve geçemediklerini belirtti.

        6

        Şanlıurfa'da doğan çocuklarının birine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ismini verdiğini hatırlatan Cellud, "İki eşim yine burada ikiz çocuk dünyaya getirdi. Bu çocuklarıma da eski Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güven ve eşi Turan Güvenç'in adını koyduk. Diğer ikizlere ise Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'ün ismini verdik" diye konuştu.

        7

        Mehmet Cellud'un eşi Suap Cellud ise şartlarının zor olmasına rağmen hayatta tutunmaya çalıştıklarını ifade etti.

        8

        Nasır Cellud (50) ise kardeşi gibi kendisinin iki evli olduğunu belirtti. Türkiye'nin milyonlarca Suriyeliye kucak açtığını anlatan Cellud, şöyle konuştu:

        9

        "Benim ise iki eşimden 24 çocuğum var. Allah'a şükür savaşta ölmedik, Türkiye bize yardım elini uzattı ve burada hayattayız. İmkanlarımız yetmediğinden bu evde yaşamak zorundayız. Kışın işimiz biraz daha zor. Çocuk sayısı çok olunca onlara banyo yaptıramıyoruz. Kardeşimle gündelik işlerde çalışıyoruz. İnşallah savaş biterse ülkemize dönmek istiyoruz."

        10

        Nasır Cellud'un eşi Cevahir Cellud da acıların insanları birbirine bağladığını dile getirdi. Suriye'de ayrı evlerde yaşadıklarını anlatan Cellud, "Normalde bu kadar insanı tek bir evde tutabilmek gerçekten çok zor ama burada yaşamak zorundayız. Türkiye'ye geldiğimizden beri kumamla bir gün bile kavga etmedim çünkü zaten derdimiz çok" ifadelerini kullandı. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ