Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'li Böke: Tekin Bingöl aradı ve '10 dakikan var' dedi

        Ömer TOPSAKAL / HABERTÜRK TV

        CHP'nin yeni iki numarası Selin Sayek Böke HABERTÜRK TV'ye konuştu. Böke, Tekin Bingöl'den aldığı telefonla CHP'ye katıldığını söylerken, "Bana biraz süre verir misiniz dediğimde 10 dakikanız var" dediğini aktardı.

        7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde CHP'ye damgasını vuran, Parti Meclisi seçimlerinde aldığı oyla dikkat çeken ve tekrar CHP Genel Başkan Yardımcısı olan Selin Sayek Böke akademisyenlik yıllarını, siyasete nasıl girdiğini ve aile hayatını HABERTÜRK TV'ye anlattı.

        "Selin Sayek Böke kimdir" sorusuna "İlk aklıma gelen tanımlama, Selin Sayek Böke iki çocuğun annesi; Can ve Aksel'in annesiyim" diye cevap veriyor.

        1972 doğumlu olan Böke, akademik kariyeri ekonomi alanında başarılarla dolu. ODTÜ'den mezun olan Böke, Duke Üniversitesi'nde iktisat alanında yüksek lisans ve doktora yaptı. Aynı dönemde Dünya Bankası projelerinde danışmanlık da yapan Böke, 2007'de Almanya'da "Küresel Ekonomide Mükemmeliyet Ödülü" aldı. Doçent olana kadar 2010'a kadar yurtdışında kalan Selin Sayek Böke, "O yılların her bir günü Türkiye'ye dönüş hayali kurduğum yıllardı" dedi.

        "10 DAKİKA"

        Daha sonra Türkiye'ye dönen ve üniversite kariyerine burada devam eden CHP Genel Başkan Yardımcısı, "Eylül 2014'te beklemediğim bir telefon görüşmesiyle siyasete girdim" diyerek siyasete girişini anlattı:

        "CHP'nin 18'inci Olağanüstü Kurultayı öncesinde telefonum çaldı. Sayın Tekin Bingöl'le görüşmüştüm. Tekin Bey, Sayın Genel Başkan'ın beni davet ettiğini ifade etti. Ben 'Bana biraz süre verir misiniz' dediğimde 10 dakikanız var, 10 dakika sonra tekrar görüşürüz dedi."

        O kurultayla CHP'li olan Böke, geçtiğimiz günlerde yapılan 35. Olağan Kurultay'da önce Parti Meclisi'ne girdi, sonra tekrar Genel Başkan Yardımcısı oldu.

        SİYASETE NEDEN GİRDİ?

        Selin Sayek Böke bu sorunun cevabını şöyle veriyor:

        "Çünkü siyasetin Türkiye'de yeniden inşa edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Benim bir derdim var, çok daha iyi yaşamak istiyorum ve bunu kendim için değil ülkem için istiyorum."

        7 Haziran seçimlerine de damgasını vuran Böke, "Etnik, inanç veya yaşam tarzı üzerinden siyasetle kilitlenmiş olan kimlik siyasetinin dışına Türkiye'yi çeken ve 'Bir dakika siyasetin asıl görevi çözüm üretmektir' diyen bir yaklaşımla biz siyaset yaptık" dedi.

        "Siyaset çözüm üretmeli" diyen Selin Sayek Böke, CHP örneğini vererek şunları söylüyor:

        "Asgari ücretin artmış olması CHP'nin işçi sınıfına bir armağanıdır. Nasıl yaptık, çözüm üreten siyasetle yaptık..."

        "Kurduğum Türkiye hayaliyle yürümeyi sürdüreceğim" diyen Böke, "Bundan sonra hayat bize ne gösterir bilmem ama bir tane isteğim var o da daha iyi bir yaşamı hep birlikte paylaştığımız bir Türkiye" ifadelerini kullanıyor.

        EN ÇOK ZORLANDIĞI NOKTA

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke en çok zorlandığı nokta için, "Ben şunda zorlanıyorum; çocuklarımla birlikte olmaktan çok keyif alıyorum. Kalbime dokunan kısmı, ben onlarla her şeyi paylaşmaktan çok zevk alıyorum, kaçırdığım bazı anlara üzülüyorum" diyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ