Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Siirt'te PKK operasyonu

        Mehmet Yücel DURAK/SİİRT

        Siirt'te terör örgütü PKK mensuplarının kente sızabileceği istihbaratı üzerine polisler, asker ve korucuların desteğiyle dört mahalleyi ablukaya aldı. Mahallelere giriş çıkışlar kontrol altına alınırken 15 Ocak'ta operasyon düzenlenen hücre evlerinin bulunduğu Ulus Mahallesi'nde 4 eve baskın yapıldı. Herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığı belirtildi.

        PKK terör örgütü mensuplarının kente sızabileceği yönünde istihbarat alan güvenlik güçleri harekete geçti. Şafak vakti Siirt Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı özel harekat timlerinin de aralarında bulunduğu polisler, asker ve korucularla birlikte Sakarya, İnönü, Dumlupınar ve Ulus mahallelerini ablukaya aldı. Çok sayıda zırhlı aracın eşlik ettiği ekipler mahallelere giriş çıkışları kontrol altına aldı.

        15 Ocak'ta hücre evlerine düzenlenen operasyonda 1 polisin şehit olduğu, 5 teröristin öldürüldüğü Ulus Mahallesi'nde de operasyon düzenleyen polis, şüpheli görülen 4 eve baskın yaptı. Evlerde yapılan aramalarda herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığı öğrenildi. Mahallelerde kimlik ve GBT kontrolleri yapan güvenlik güçlerinin önlemleri sürüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ