Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim AÖF 2016 güz dönemi sınav soruları açıklandı mı? AÖF sorularını haberimizden öğrenebilirsiniz

        Açıköğretim Fakütesi'nin (AÖF) 22-23-24 Ocak tarihlerindeki sınavlarının tamamlanmasının ardından, birçok öğrenci doğru yanıtlarını teyit edebilmek amacıyla sınav sorularının kamuoyuna paylaşılmasını bekliyordu ve o sonuçlar açıklandı. Peki AÖF sınav sorularını ve cavaplarını nasıl öğrenebilirsiniz? Güz dönemi final sınav soruları ve cavapları haberimizde. İşte detaylar...

        AÖF SINAV SORULARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        AÖF sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte sınavı iyi ya da kötü geçenler soruların açıklanıp açıklanmadığıyla ilgili bilgilere ulaşabilmek için "AÖF sınav soruları açıklandı mı?" sorusuna yöneldi. Yanıtlarını kontrol etmek isteyen öğrencilerin araştırdığı AÖF sınav sorularıyla ilgili detaylı bilgi henüz verilmedi. Fakat Açıköğretim Fakültesinin resmi sayfasında yayınlanan akademik takviminde ;

        Dönem sonu sınavlarının 7-19 Ocak tarihleri arasında yapılması beklenirken, bazı nedenlerden dolayı 23-24 Ocak tarihlerine sarktığı gözlemlenmişti. Dönem sonu mazeret sınavlarının ise normal şartlar altında 22-27 Ocak tarihlerinde yapılması planlanırken, yapılan ertelemeler nedeniyle bu sınavın ilerleyen tarihlerde yapılması planlanabilmektedir.

        Bu durum nedeniyle akademik takvimin normal bir ilerleyişinin olamayacağı görülmekte, buna binaen de sınav sorularının normalden biraz daha geç açıklanması beklenebilmektedir.

        AÖF sınav soru ve cevapları açıklandı. AÖF sınav soruarı ve cevaplarını öğrenmek için öncelikle aşağıda verdiğimiz link'e tıklayınız. Sayfa yüklendikten sonra, karşınıza çıkacak olan alanda "oturum açmak için tıklayınız" bölümüne tıklamanız gerekmektedir. Bu bölüme tıklamanızın ardından TC Kimlik Numarası veya E-Posta Adresinizin istendiği alanı doldurmanız, alt bölüme de AÖF şifrenizi girip Oturum Aç butonuna basmanız, sisteme girmeniz için yeterli olacaktır.

        AÖF TEK KULLANIMLIK ŞİFRE NASIL ALINIR?

        Sisteme kaydınız bulunmuyorsa sayfanın hemen altında yer alan, “Tek Kullanımlık Kod ile oturum açmak istiyorum” bölümüne tıklamanız, açılan sayfada "Tek Kullanımlık Kod isteğinde bulunun" linkine basmanız gerekmektedir. Açılan sayfada TC kimlik No ve Telefon Numarasını girdikten sonra "Telefonuma mesajı şimdi gönder" butonuna tıklamanız gerekmektedir.

        Tek kullanımlık şifreniz geldikten sonra, TC kimlik numaranıza özel gelecek olan tek kullanımlık kodu sisteme girmeniz gerekecektir.

        AÖF GÜZ DÖNEMİ SINAV SORU-CEVAPLARI

        SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        Yukarıda bahsedilen açıklamalardan pay biçilirse, AÖF sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihler konusunda da bu ertelemelerin etkili olacağı söylenebilir. Normal koşullarda sınavın gerçekleştirilmesinin en fazla 15 gün sonrasında açıklanan AÖF sınav sonuçlarının, bu dönem oluşan ertelemeler nedeniyle biraz daha geç bir tarihte açıklanması mümkün olabilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ