Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Çocuk gelin, Emine Erdoğan'dan yardım bekliyor

        Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, henüz 14 yaşındayken dayısının oğlu M.A. ile zorla evlendirilen Esra Bebek, eşinin ve kayınpederinin kendisine uyguladığı şiddet sebebiyle kaçarak ailesinin yanına sığındı. Esra Bebek, eşi ve kayınpederinin ölüm tehditleri yüzünden 3 yıldır evden dışarı çıkamıyor. Esra Bebek, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'dan yardım istiyor.

        Esra Bebek, ölüm tehditleri sebebiyle 3 yıldır evden dışarı çıkamadığını ve dört duvar arasında adeta hapis hayatı yaşadığını söyledi. Her gün öldürülme korkusu yaşadığını belirten Bebek, "Pencerenin demir parmakları arasında hayata tutunmaya çalışıyorum. Ha hapishanede yaşamışım ha dört duvar arasında yaşadım, hiçbir farkı yok. Dışarıya çıkamıyorum. Dünyayı ancak bu pencereden seyrediyorum. Korkudan dolayı bahçeden dışarıya bile adımımı atamıyorum. Sürekli beni ölümle tehdit ettikleri için günün 24 saati evin içinde hayatımı geçiriyorum. Benim gibi birçok genç kız şiddete maruz kaldığı için ya dağa çıkıyor veya intihar ediyor. Ben böyle bir şey yaşamak istemiyorum. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'dan yardım istiyorum. Yeter ki beni bu işkenceden kurtarsın." dedi.

        "EŞİM VE KAYINPEDERİM BENİ SOPA İLE DÖVDÜLER"

        Evli olduğu sürece kayınpederi ve eşinin kendisine şiddet uyguladığını ifade eden Bebek, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Kayınvalidem ise psikolojik baskı yapıyordu. Eşim ve kayınpederim beni sopa ile dövdüler. 3 yıl önce ben bunlara dayanamayıp ailemin yanına kaçtım. Annemi sokak ortasında dövdüler. Annemin birkaç tane kaburgasını kırdılar. Anneme rapor aldık. Şu an mahkemeye gidip geliyoruz. Ama hala beni ve ailemi ölümle tehdit ediyorlar. Kendi isteğimle evlenmedim. Annemin baskısı ile evlendim. Şiddet gördüm. Dayanamadım, 8 ay evli kaldıktan sonra aileme kaçtım. Ben sokağa bile çıkamıyorum. Kayınpederim, eşim ve amcası geri dönmem için tehdit ediyorlar. Seni öldürürüz, aileni öldürürüz. Üstelik babamdan para istiyorlar. Para ver, bu iş bitsin diyorlar."

        "BEN YANDIM BAŞKA ÇOCUK GELİNLER YANMASIN"

        Şikâyet etmelerine rağmen hala bir sonuç alamadıklarını kaydeden Bebek, "Şu an öldürülme korkusu yaşıyorum. Bakkala bile gidemiyorum. Devlete sığınıyorum. Devlet bana sahip çıksın. Ailemi ve beni koruma altına alsın. Ben çok çaresizim, bu insanlardan kurtulmak istiyorum. Her gün bizi tehdit ediyorlar. Ne yapacağımı bilmiyorum. Ben çok çocuk yaşta evlendim. Pişman oldum. Bence beni örnek alarak hiç kimse böyle bir şey yapmasın. Çaresizim. Ben okuluma devam etmek istiyorum. Tek dayanağım devletin beni koruma altına almasıdır." diye konuştu

        Kızını kendi eli ile ateşe attığını belirten Esra Bebek'in annesi Yıldız Bebek ise "Kızımı, abimin oğlu ile evlenmesi için ben zorladım. Şimdi ise erdiğime de pişman oldum. Kızım okula gidiyordu. Onu okulundan ettim. Buna rağmen karşı taraf bizi anlamıyor. Kızımı zorla götürmek istiyorlar. Yoksa sizi öldürürüz şeklinde tehdit ediyorlar. Abim bunun için beni dövdü ve kaburgalarımı kırdı. Şu an evden dışarı çıkamıyoruz. Abim ve damadım tarafından sürekli tehdit ediliyoruz." dedi.

        "DEVLET SAHİP ÇIKMAZSA BÜTÜN AİLEMİ ÖLDÜRECEKLER"

        Kızının, 3 yıldır evde zindan hayatı yaşadığını anlatan baba Abdulaziz Bebek ise şunları ifade etti: "Ölüm tehditleri yüzünden kızım evden dışarı çıkamıyor. İstemeyerek dayısının oğlu ile küçük yaşta evlendirdik. Kızım daha ilk aylarda eşinden ve kayınpederinden şiddet gördü. Dayak yedi. Bu insanlar bizi ölümle tehdit ediyor. Eşimi dövüp hastanelik ettiler. Hatta benim evimi bile benden zorla almak istiyorlar. Ne olur devlet bize sahip çıksın kızımı kurtarsın. Yoksa kızımı da ailemi de öldürecekler."

        Ölüm tehditlerinden dolayı 3 yıldır Kızıltepe ilçesinde zindan hayatı yaşadıklarını belirten Esra Bebek'in ağabeyi Aydın Bebek ise kız kardeşi ve ailesine ölüm tehditlerinden dolayı devletten yardım beklediklerini söyledi. Bebek, "Sürekli tehdit altındayız. Kız kardeşim şiddetten dolayı kaçtı, bize sığındı. Sürekli tehdit ve hakaret ediliyoruz. Bizden para istiyorlar. Ya kızınızı verirsiniz veya para verirsiniz. Bizden bu iş için 50 bin TL istiyorlar." şeklinde konuştu.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ