Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Beyoğlu'nda ahşap bina alev alev yandı

        Beyoğlu'nda iki katlı ahşap binada yangın çıktı. Kısa sürede binayı saran alevler yan binanın çatısına da sıçradı. Vatandaşlar pet şişelerle yangına müdahale etmeye çalıştı. Alev alev yanan ahşap binanın bir duvarı yangına daha fazla direnemeyerek yola devrildi.

        Yangın, Beyoğlu Küçük Piyale Mahallesi Altın Top Sokak'ta bulunan iki katlı boş ahşap binada saat 08.00 sıralarında çıktı. Ahşap binanın yandığını gören mahalle sakinleri itfaiye ekiplerine haber verdi. İtfaiye gelene kadar kendi imkanları ile yangına müdahale eden mahalleliler pet şişelerle yangına su attı. Ancak kısa sürede bütün binayı saran alevler yan binanın çatısına da sıçradı. Alev alev yanan ahşap binanın bir duvarı yangına daha fazla direnemeyerek yola devrildi. O sırada yolda kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Yangının sıçradığı binada oturanlar sokağa çıkarak ahşap binanın yanışını izledi.

        Kısa sürede olay yerine gelen Beyoğlu, Şişli ve Fatih itfaiye ekipleri su ve köpük sıkarak yangını söndürmeye çalıştı. Vatandaşlar da itfaiye erlerine yardım etti. Su hortumlarını taşıyan mahalle sakinleri yangının söndürülmesi için büyük çaba gösterdi.

        Yangın itfaiye ekiplerinin bir saatlik çalışması sonucu kontrol altına alındı.Yangın nedeniyle ahşap bina tamamen yanarken, yan binanın çatısında hasar meydana geldi.

        "NE BELEDİYE BAKAR NE ANITLAR KURULU"

        Mahalle sakini Halil Coşkun, "Burada tinerciler kalıyor. Onların yaktığı düşünülüyor. Kasımpaşa'da bu ilk değil. Bu ev çok eski bir bina. Anıtlar Kurulu'na bağlı tarihi bir eser. Ne belediye bakar ne Anıtlar Kurulu. Ama hiç sahibi yok" dedi.

        İtfaiye ekiplerinin yangının çıkış nedenini belirleme çalışmaları devam ediyor.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ