Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Silopi'de okullar ikinci döneme yetiştirilmeye çalışılıyor

        Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde çatışmalar sırasında ve PKK'lıların barınak olarak kullandığı ve büyük hasarların meydana geldiği okullarda bugünden itibaren onarım çalışmalarını başlandı.

        Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde 14 Aralık günü hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için getirilen sokağa çıkma yasağı 19 Ocak günü saat 05.00 ile akşam saat 18.00 arasında kaldırıldı. İlçede çatışmalar sırasında hasar gören ve PKK'lıların barınak olarak kullanması nedeniyle kullanılamaz hale gelen okullarda onarım çalışmalarına başlandı.

        Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu, Gazipaşa İlkokulu, Sevgi İlkokulu, 23 Nisan İlkokulu, Yavuz Selim İlkokulu, Fatih İlkokulu, Şehit Üsteğmen Ahmet Konuksever İlk ve Ortaokulu'nda yaşanan tahribat nedeniyle buralarda eğitim gören öğrenciler birinci dönemde farklı okullara nakledilmişlerdi.

        Büyük hasar gören Cumhuriyet Ortaokulu'nda tadilat ve onarım çalışmaları başlatıldı. Kırılan kiremitlerin yerine yenileri döşenerek okulun çatı kaplaması yapılıyor. Sınıf ve koridorlarda da boya çalışmaları sürdürülüyor. Gazipaşa İlkokulu'nda ise çatışmaların izleri hala duruyor. Okulun idareci ve sınıfların kapılarında deliklerin açıldığı ve birçok kitap ve materyalin yerlere atıldığı görüldü. Okula ait konferans salonu darmadağın olurken yan cephe duvarında iki büyük delik açıldığı göze çarptı. Bazı sınıf ve koridorlarda PKK'lıların delikler açtığı görüldü. Yetkililer okulların yarı yıl tatilinin ardından eğitim ve öğretime açmak için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ