Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik TSK açıkladı: 6 terörist etkisiz hale getirildi

        GenelkurmayBaşkanlığı, Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde devam eden operasyonda 2, Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde ise 4 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Açıklamada iki ilde yapılan operasyonlarda etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısının 579 olduğu kaydedildi.

        Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sitesinden yapılan açıklamada Şırnak ve Diyarbakır'da yürütülen operasyonlarda Cizre'de 454, Sur'da da 125 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Sitede 'Önemli Yurtiçi Olaylar' bölümünde yer alan 25 Ocak gününe ait bilgiler, şöyle:

        * Şırnak / Cizre'de devam eden operasyonda; iki bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 454'dür.), dokuz adet el yapımı patlayıcı imha edilmiş, iki Kaleşnikof piyade tüfeği ile altı şarjör ve 245 adet fişeği, 22 av tüfeği ve 38 adet fişeği, bir tabanca ile 15 adet fişeği ve iki adet el bombası ele geçirilmiştir.

        * Diyarbakır / Sur'da devam eden operasyonda; dört bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 125'dir.), dört adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.

        * Tunceli'de PKK/KCK terör örgütü gençlik yapılanmasına yönelik icra edilen operasyonda; iki el bombası, bir kilogram A-4 tipi patlayıcı madde, 700 gram TNT, dokuz adet elektirikli fünye, 15 metre kablo ve bomba yapımı ile ilgili doküman ele geçirilmiş, üç iş birlikçi göz altına alınmıştır.

        * Şırnak / Silopi'de, Irak Kuzeyi barınma alanlarından kaçan altı bölücü terör örgütü mensubu terörist güvenlik güçlerine teslim olmuştur.

        * Şanlıurfa'da bölücü terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen bölücü terör örgütü iş birlikçisi bir şahsın, evinde yapılan aramada bir tabanca ve şarjörü ile sekiz adet fişeği ele geçirilmiş, iş birlikçi şahıs gözaltına alınmıştır.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ